DPS: Bezumni teroristički napad u Moskvi potvrda da je neophodna saradnja na globalnom nivou

"Ovaj tragični događaj još jedna je opomena i potvrda da univerzalno zlo kao što je terorizam zahtijeva adekvatnu razmjenu informacija i bolju saradnju između službi bezbjednosti na globalnom nivou, što može doprinijeti preventivnom djelovanju i sprečavanju ovakvih tragedija koje ne poznaju granice"

8961 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demorkatska partija socijalista (DPS) saopštila je da je bezumni teroristički napad u Moskvi opomena i potvrda da je u cilju zajedničke bezbjednosti neophodna adekvatna saradnja na globalnom nivou.

"Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje bezumni teroristički napad u Moskvi koji je potresao rusku i svjetsku javnost, u kom su stradale i povrijeđene stotine nevinih civila, i izražava najdublje saučešće njihovim porodicama i ruskom narodu. Ovaj tragični događaj još jedna je opomena i potvrda da univerzalno zlo kao što je terorizam zahtijeva adekvatnu razmjenu informacija i bolju saradnju između službi bezbjednosti na globalnom nivou, što može doprinijeti preventivnom djelovanju i sprečavanju ovakvih tragedija koje ne poznaju granice", saopšteno je iz DPS-a.

Broj žrtava terorističog napada koji se u petak uveče dogodio u koncertnoj dvorani u Moskvi, porastao je na 137, saopštio je Istražni komitet Rusije. Strahuje se da će taj broj i dalje da raste. U Rusiji je danas Dan žalosti.

Bonus video: