Pljevlja: Nezaposlenim ženama i porodiljama po 30 eura

Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć ima oko 1.300 nezaposlenih Pljevljanki, a Opština će za ove namjene izdvojiti 39.750 eura

5802 pregleda 6 komentar(a)
Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja pozvala je žene koje su bile na evidenciji Biroa rada u Pljevlja 8. marta ove godine da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć, koje će im isplatiti lokalna uprava u iznosu od po 30 eura.

Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć se ostvaruje podnošenjem zahtjeva, koji se popunjava na licu mjesta, uz obavezno dostavljanje kopije bankovne kartice i kopije lične karte.

Zahtjevi se podnose od 22. do 26. aprila u Domu Vojske Crne Gore u periodu od 10 do 14 časova.

Opština Pljevlja ove godine odlučila je da novac koji je opredjeljen ženama zaposlenim u lokalnoj administraciji i javnim ustanovama povodom 8. marta, daruje nepazposlenim Pljevljankama koje se nalaze na Birou rada u tom gradu.

Odluku je donio predsjednik Opštine Dario Vraneš, čime je prekinuta dugogodišnja praksa da se svaka žena zaposlena u Opštini i javnim ustanovama novčano daruje na taj praznik.

"Novcem građana opštine Pljevlja mora se upravljati racionalno, domaćinski i pravedno. Dame zaposlene u Opštini i ustanovama čiji je osnivač Opština će dobiti skroman poklon. Budžet Opštine nije kreiran da se udovoljava zahtjevima zaposlenih već u svrhu stvaranja boljih uslova života i razvoja opštine. Neki nažalost zaboravljaju da smo mi tu zbog građana, a ne građani zbog nas. Iznos od 30.000 eura za uplate povodom 8. marta samo za zaposlene u Opštini smatram kao razmetanje novcem građana. Ako smo odgovorno društvo, treba da se zapitamo ko će nezaposlenim ženama i porodiljama za 8. mart obezbijediti novčana sredstva", kazao je ranije Vraneš obrazlažući svoju odluku.

Poštenije je, smatra on, svakoj nezaposlenoj ženi i porodilji u pljevaljskoj opštini odobriti po 30 eura, nego zaposlenim u Opštini i javnim ustanovama po 200.

Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 30 eura ima oko 1.300 nezaposlenih Pljevljanki, a Opština će za ove namjene izdvojiti 39.750 eura.

Bonus video: