Opština Bar potpisala sporazum o saradnji sa ŽIG Ženski biznis

„Vjerujemo da će ovaj program podrške biti dobar za Bar. Žena kad se odluči da pokrene biznis ona je liderka koja je već razmotrila sve mogućnosti. Zadovoljstvo nam je i svim silama i kapacitetima ćemo se potruditi da promovišemo ovaj projekat“, kazala je Mitrović

3641 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Druga info-sesija projekta ŽIG Ženski biznis koji je inicirao Sekretarijat Savjeta za konkurentnost u partnerstvu sa BI Communication, uz podršku EBRD-a i britanske Ambasade u Crnoj Gori održana je danas u hotelu "Princess" u Baru, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su kazali, ovaj događaj je bio prilika da se privrednim društvima koja su u vlasništvu ili kojima upravljaju žene, predstave mjere koje će unaprijediti njihovo poslovanje, uključujući niže provizije, kamatne stope i ubrzani proces dobijanja finansijske podrške.

Sanja Mitrović, sekretarka Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bar, naglasila je opredjeljenje lokalne zajednice prema podršci ženskom preduzetništvu ističući da je od 2019. godine Opština Bar dodijelila preko 260.000€ bespovratnih sredstava preduzetnicama, te da uz stalnu finansijsku i nefinansijsku podršku, nastavljaju da promovišemu uspjeh žena u biznisu.

„Vjerujemo da će ovaj program podrške biti dobar za Bar. Žena kad se odluči da pokrene biznis ona je liderka koja je već razmotrila sve mogućnosti. Zadovoljstvo nam je i svim silama i kapacitetima ćemo se potruditi da promovišemo ovaj projekat“, naglasila je Mitrović.

Na događaju je potpisan i Sporazum o saradnji između Opštine Bar i Sekretarijata Savjeta za konkurentnost, čime su formalizovane inicijative za dalju podršku ženskom preduzetništvu u okviru projekta ŽIG Ženski biznis, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Bonus video: