Zaplijenjena bespravna građa u Pljevljima i Petnjici, podnešene prijave tužilaštvu

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković je, kako su naveli, istakao je da iz dana u dan Uprava postiže sve bolje rezultate u odlučnoj borbi protiv svih bespravnih aktivnosti

3543 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima je saopštila da su nakon sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Upravom policije u opštini Pljevlja - Gazdinska jedinica „Vezišnica“, zaplijenili bespravnu građu. Poručuju da je "tako obezbijeđeno vozilo i bespravno posječena građa je uspješno lagerisana na sigurnu lokaciju."

"Istog dana u Petnjici, u Gazdinskoj jedinici „Turjak“, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima otkrili su bespravnu sječu četinara. Odmah po obavještenju direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, bespravno posječena građa je zaplijenjena i uz uspješnu organizaciju prevoza, transportovana iz šume na siguran lager. U oba slučaja podnešene su prijave i kompletna dokumentacija je predata osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje", navodi se u saopštenju.

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković je, kako su naveli, istakao je da iz dana u dan Uprava postiže sve bolje rezultate u odlučnoj borbi protiv svih bespravnih aktivnosti, "a zaplijenjenu građu lageriše na sigurne lokacije van dometa istih. On je naglasio da će i u ovim slučajevima zaplijenjena i lagerisana bespravna građa biti podjeljenja za ogrijev, kada joj kvalitet to garantuje, u skladu sa zakonskim procedurama."

Bonus video: