Udruženje pravnika: Izašlo četvorotomno izdanje "Pravo svojine"

Iz Udruženja pravnika su kazali da je ovo izdanje "do sada najpotpunija studija o pravu svojine objavljene na prostoru bivše Jugoslavije"

3445 pregleda 22 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Udruženja pravnika Crne Gore
Foto: Udruženja pravnika Crne Gore

Iz Udruženja pravnika Crne Gore je saopšteno da u njihovom izdanju izašlo je četvorotomno izdanje pod nazivom "Pravo svojine", autora Zorana P. Rašovića.

"Četiri knjige, pod nazivom "Pravo svojine", ukupnog obima preko 2.000 stranica, sistematizovane u 42 cjeline, predstavljaju cjelovit i skladan sistem u kojima se daju potpuniji odgovori na brojna i složena pitanja, koja se postavljaju kod tako složenog pitanja kakvo je pravo svojine, koje je najvažnije i najšire imovinsko pravo, zajamčeno Ustavom i medjunarodnim konvencijama i kao jedan od centralnih pravnih insitituta povezano je sa skoro svim ustanovama građanskog prava", piše u saopštenju Udruženja pravnika.

Prema njihovim riječima čini im izuzetnu čast da je, nakon izdavanja četiri toma knjige „Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić“ iz štampe izašlo i crnogorskoj pravničkoj publici ponuđeno novo kapitalno četvorotomno izdanje ,,Pravo svojine”, "koje je svojevrsna sublimacija autorskog rada na ovoj temi profesora Stvarnog prava i Prava svojine akademika Zorana Rašovića, koji je ovim dijelom krunisao svoju 40-togodišnju profesorsku karijeru na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, istakao je u ime izdavača predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović."

"Ove izdanje je do sada najpotpunija studija o pravu svojine objavljene na prostoru bivše Jugoslavije i nesumljivo predstavlja još jedan izuzetan naučni i stvaralački poduhvat akademira Rašovića. Knjige su pisane sa posebnim obzirom na potrebe prakse i u njima je prikazano „moćno prostranstvo života prava svojine na površini i u širini i u dubini ovog pravnog instituta” kako navodi autor", dodaje se.

U prilog tome, kako su kazali, u organizaciji Pravnog fakulteta u saradnji sa Udruženjem pravnika Crne Gore održaće se promocija ovog izdanja na kojoj će govoriti: prof. dr Aneta Spaić - dekanka Pravnog fakulteta UCG, prof. dr Jelena S Perović Vujačić – predsjednica „Kopaoničke škole prirodnog prava Slobodan Perović”, prof. dr Meliha Povlakić - redovna profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Dušan Nikolić – redovni profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Nina Planojević, redovna profesorica Pravnog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Branislav Radulović – predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore i autor akademik Zoran P. Rašović.

"Promocija četiri knjige pod nazivom „Pravo svojine”, će se održati u amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u četvrtak 06.06.2024. godine sa početkom u 19:00 časova", zaključili su

Bonus video: