Jokić unaprijeđen u čin general-pukovnika

„Vi ste na tom putu nosili ogroman teret i pokazali da se umijete sa njim izboriti. Ovi činovi predstavljaju priznanje za odgovoran odnos prema državi i Vojsci“, rekao je Bošković, saopšteno je iz Ministarstva
146 pregleda 4 komentar(a)
vojska crne Gore, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
vojska crne Gore, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 25.07.2017. 13:07h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), general-potpukovnik Ljubiša Jokić, unaprijeđen je u čin general-pukovnika.

Ministar odbrane Predrag Bošković uručio je danas Jokiću Odluku o unaprjeđenju u čin general-pukovnika.

Bošković je, na svečanosti povodom unaprjeđenja oficira u više činove, zahvalio pripadnicima VCG na posvećenosti prilikom izvršavanja postavljenih zadataka i poželio im puno uspjeha u daljem radu.

Kako je rekao, VCG ima dugu tradiciju koja joj je pomogla da u novijoj istoriji odgovori svim postavljenim zadacima i izazovima, i da predvodi crnogorsko društvo u procesu evroatlantskih integracija.

„Vi ste na tom putu nosili ogroman teret i pokazali da se umijete sa njim izboriti. Ovi činovi predstavljaju priznanje za odgovoran odnos prema državi i Vojsci“, rekao je Bošković, saopšteno je iz Ministarstva.

U čin pukovnika unaprijeđeni su komandant Logističkog bataljona potpukovnik Dragan Dulović i komandir Inžinjerijske čete potpukovnik Saša Ivanović, a u čin kapetana komandir Planinske čete iz Kolašina poručnik Nenad Stanić i komandir Počasne garde poručnik Milija Čabarkapa.

Bonus video: