Pitomci Vojne srednje škole "Francisco Morosini" iz Venecije obišli JU Muzej i galerija u Tivtu

U pratnji oficira za vezu Mornarice VCG, potporučnika Vuka Rogošića, poručnik Alviz Rosi, kadeti i kadetkinje sa školskog broda “Palinuro” ovom su se prilikom upoznali sa istorijskim razvojem Tivta, te postavkama pomorskog, etnografskog i umjetničkog karaktera tokom obilaska JU Muzej i galerija

5309 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzej i galerija Tivat
Foto: JU Muzej i galerija Tivat

Dio posade školskog broda Ratne Mornarice Italije, jedrenjaka “Palinuro” koji boravi u zvaničnoj posjeti Tivtu i dio na tom brodu ukrcanih pitomca Vojne srednje škole “Francsco Morosini” iz Venecije, obišao je JU Muzej i galerija u Tivtu.

U pratnji oficira za vezu Mornarice VCG, potporučnika Vuka Rogošića, poručnik Alviz Rosi, kadeti i kadetkinje sa školskog broda “Palinuro” ovom su se prilikom upoznali sa istorijskim razvojem Tivta, te postavkama pomorskog, etnografskog i umjetničkog karaktera tokom obilaska JU Muzej i galerija.

“U đardinu muzeja gosti su imali priliku da pogledaju fotografije i dokumentarni film o Bokeljskoj mornarici i školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku. 'Jadran' te da se upoznaju sa nastankom, ali i ukusom tradicionalne dobrotske torte koja je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro. Događaj su uveličale članice KUD 'Boka' koje su u tradicionalnoj nošnji i uz priganice i fruštule, dočekale goste", saopšteno je iz Muzeja i galerije Kadet I klase Luca Barbera u ime komandanta Franćeska Merconea i direktorica Muzeja i galerije Tivat Danijela Đukić ovom prilikom razmjenili su prigodne poklone.

Bonus video: