Popović: Nadam se da će novi predsjednik Opštine Berane biti izabran u duhu saradnje i odgovornosti

Potpredsjednica Skupštine naglasila "važnost poštovanja dogovora i koalicionih sporazuma", jer oni "predstavljaju temelj povjerenja i saradnje među nama"

4501 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović čestitala je građanima Berana 21. jul - Dan opštine, rekavši da je ovaj dan "prilika da se prisjetimo svih koji su dali doprinos razvoju i slobodi Berana i cijele Crne Gore."

"Prije više od osam decenija, svega par dana nakon herojskih događaja 13. jula, hrabri ljudi, okupljeni na sjednici Narodnooslobodilačkog odbora za Beranski srez, bez obzira na nacionalne, vjerske ili političke razlike, su ujedinili svoje snage u borbi protiv fašizma. Njihova hrabrost i posvećenost slobodi, multietničnosti i međusobnom poštovanju ostaju trajna inspiracija za sve nas", navodi Popović.

Kaže da su te vrijednosti slobodarske tradicije i danas temelj slobodne, moderne i evropske Crne Gore. "Na nama i budućim generacijama je odgovornost da čuvamo i unaprjeđujemo antifašističke ideale koji su duboko ukorijenjeni u crnogorskom biću", dodala je.

Popović je kazala da, "kao i našim precima, čast i obraz moraju biti naše vodilje".

"Stoga bih željela naglasiti važnost poštovanja dogovora i koalicionih sporazuma, jer oni predstavljaju temelj povjerenja i saradnje među nama", rekla je ona.

Popović, inače potpredsjednica Demokratske Crne Gore, poručila je kako se nada da će proces izbora novog predsjednika Opštine biti sproveden uz puno uvažavanje tih principa, u duhu saradnje i odgovornosti.

"U tom kontekstu, uvjerena sam da će lokalna vlast u Beranama nastaviti raditi na unaprjeđenju svih aspekata života u opštini. Prioriteti moraju biti razvoj infrastrukture, jačanje privrede, te podsticanje kulturnih i obrazovnih inicijativa, kako bismo zajedno gradili bolju i prosperitetniju budućnost za sve naše građane", zaključuje potpredsjednica Skupštine.

Bonus video: