Zbog povećane potrošenje vode u Kolašinu uvodi se prvi stepen restrikacije

U naseljima preko Tare - Babljak, Drijenak, Rogobore, Bakovići i Plana, kao i potrošači u naseljima Gornji Pažanj, Biočinovići, Selišta, Smailagića Polje i Dulovine, slavine će biti suve večeras od 23 sata do sjutra u šest sati

10064 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog povećane potrošenje vode u Kolašinu, od danas će biti primijenjen prvi stepen restrikacije. Kako je saopšteno iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, da bi se očuvala stabilnost sistema i pripunili rezervoari, večeras od od 23 sata do sjutra u šest sati, bez vode će biti potrošači u naseljima preko Tare- Babljak, Drijenak, Rogobore, Bakovići i Plana, kao i potrošači u naseljima Gornji Pažanj, Biočinovići, Selišta, Smailagića Polje i Dulovine.

"Ekipe Vodovod i kanalizacija nalaze se na terenu i preduzimaju potrebne mjere na stabilizaciji funkcionisanja sistema. Takođe, zajedno sa službenicima Komunalne policije obilazimo teren, radi uvida u poštovanje propisanih mjera štednje. Protiv svih korisnika, koji se ne budu pridržavali mjera štednje, biće preduzimane sve zakonom predviđene mjere, uključujući i isključenje sa vodovodne mreže. Još jednom naglašavamo da se zabranjuje svaka neracionalna potrošnja vode, odnosno svako korišćenje vode za zalivanje poljoprivrednih, zelenih i drugih površina, pranje i zalivanje trotoara i kolovoza, pranje automobile...", saopštio je izvršni direktor Vodovoda i knalizacije Miloš Peković.

On objašnjava da će "potrošači biti blagovremeno informisani o svim narednim koracima, koji će biti preduzimani u cilju stabilizovanja sistema i obezbjeđivanja što kvalitetnijeg i redovnijeg vodosnabdijevanja".

Peković podsjeća da su se iz Vodovoda i knalizacije, prije 10-ak dana, apelovali na potrošače da racionalno troše vodu, da smanje potrošnju i na taj način doprinesu stabilizaciji vodovodnog sistema.

Uprkos tome, tvrdi, prethodnih dana, umjesto smanjenja, registrovano je povećanje potrošnje vode. To je prouzrokovalo probleme, čak i povremene prekide vode u redovnom snabdijevanju potrošača u pojedinim naseljima, a naročito u dijelu naselja braće Vujisić, podsjeća Peković.

Bonus video: