I Kovačević na blokadi tunela Budoš: Očekujemo da će grit biti izmješten sa teritorije Nikšića

"Firma MM System je uložila žalbu koja ne odlaže izvršenje, ali izvršenja nema i to je razlog što su mještani nezadovoljni, ali i mi", kazao je predsjednik Opština Nikšić Marko Kovačević

29325 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Sa blokade, Foto: Privatna arhiva
Sa blokade, Foto: Privatna arhiva

Dio mještana nikšićkih naselja Straševina i Kličevo večeras su ponovo blokirali tunel Budoš.

Blokada je trajala sat i po, dok će sjutra trajati dva sata.

Ponovili su da od blokade neće odustati dok se sporni materijal – grit koji je deponovan u njihovim mjesnim zajednicama, na privatnim imanjima, kao i na zemljištu koje je u vlasništvu Željezničke infrastrukture ne ukloni iz Nikšića.

Sporni materijal se nalazi i ispod Trebjese, na opštinskom zemljištu.

Blokada tunela Budoš
foto: Privatna arhiva

Sa mještanima je večeras bio i predsjednik nikšićke opštine Marko Kovačević, koji je ponovio da mještani i Opština imaju zajednički stav - da kompanija MM System, koja je deponovala grit, isti ukloni i odveze iz Nikšića.

Podsjetio je da je nedavno organizovao sastanak kome su pored mještana i prestavnika lokalne vlasti prisustvovali i predstavnici nadležnih institucija.

"Očekujemo da ekološka inspekcija odradi svoj posao. Firma MM System je uložila žalbu koja ne odlaže izvršenje, ali izvršenja nema i to je razlog što su mještani nezadovoljni, ali i mi. Očekujemo da će nadležne institucije raditi svoj posao, da će rješenje, koje je izvršno, biti i ostvareno i da će grit biti izmješten sa teritorije opštine Nikšić", kazao je Kovačević.

Blokada tunela Budoš
foto: Privatna arhiva

Podsjetio je da je Opština podnijela krivičnu prijavu i da će policija i tužilaštvo utvrditi zbog čega se sve ovo desilo.

Milan Nikčević je kazao da mještanima znači što im je Kovačević i na ovaj način pružio podršku.

"Ovo se mora riješiti brzo jer nemamo vremena. Kad krene kiša za sve ovo biće kasno", poručio je Nikčević.

Kako je kazao u ponedjeljak neće biti blokade zbog utakmice, a od utorka će blokade trajati sat.

Bonus video: