Britanska ambasada organizovala ispraćaj pet novih dobitnika Čivning stipendije

"Stipendisti imaju jedinstvenu priliku da obogate svoja znanja i vještine koje će im pomoći u daljem razvoju karijere, istovremeno jačajući odnose između dvije zemlje", saopštila je ambasada

2167 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Britanska ambasada
Foto: Britanska ambasada

Britanska ambasada u Podgorici organizovala je sinoć ispraćaj pet novih dobitnika Čivning stipendije. Ovogodišnji stipendisti su: Enes Tahirović (Univerzitet Kingston), Katarina Vukadinović (Univerzitet Istočni London), Albana Bikaj (Univerzitet Kvin Meri i Londonski univerzitet), Vasilije Grgurević (Londonski univerzitet) i Milica Boreta (Univerzitet Bat).

"Čivning stipendije se dodjeljuju pojedincima koji pokazuju predanost i potencijal da postanu budući lideri i liderke u svojim zajednicama. Ova prestižna stipendija omogućava mladim profesionalcima da unaprijede svoja znanja i vještine na nekim od najboljih britanskih univerziteta, što je ključno za njihov dalji profesionalni razvoj i doprinos pozitivnim promjenama u Crnoj Gori i šire. Osim finansijske podrške za jednogodišnje master studije, stipendisti imaju priliku da se umreže sa liderima iz cijelog svijeta i uključe u raznovrsne akademske, profesionalne i kulturne aktivnosti koje nudi Čivning zajednica", saopštila je ambasada.

Otpravnica poslova u ambasadi Sara Pilbim je izjavila Čivning nudi priliku ne samo da stipendisti iskuse "izvrsno britansko obrazovanje", već i da provedu godinu u inostranstvu i razviju vještine u kvalitetnom međunarodnom okruženju. Dodala je da stipendija spaja visoko obrazovanje sa razvojem liderskih vještina, uz umrežavanje sa profesionalcima iz cijelog svijeta. „Čivning je pomogao u stvaranju lidera u mnogim sektorima, kao što su politika, civilno društvo, pravosuđe, bankarstvo, istraživanje i razvoj politika, rodna pitanja, ljudska prava, umjetnost i kultura," zaključila je Pilbim.

Britanska ambasada je saopštila da program Čivning doprinosi jačanju veza između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti obrazovanja i inovacija "budućih lidera i liderki, u trenutku kada Crna Gora intenzivno radi na evropskim integracijama". Kazali su da stipendisti imaju jedinstvenu priliku da obogate svoja znanja i vještine koje će im pomoći u daljem razvoju karijere, istovremeno jačajući odnose između dvije zemlje.

Rok za prijave za novu generaciju stipendista je otvoren i traje do 5. novembra. Ambasada je pozvala sve zainteresovane da prate njihove naloge na društvenim mrežama za više informacija o prijavi i mogućnostima koje nudi program.

Bonus video: