CGO organizovao obuku: Uključenost i adekvatno postupanje policije ključno u obezbijeđenju sigurnijeg okruženje za mlade

Iz CGO je saopšteno da su predavačice današnjoj obuci bile Maja Janković, državna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu i Kristina Mihailović, izvršna direktorica Udruženja Roditelji

2800 pregleda 0 komentar(a)
Sa obuke, Foto: CGO
Sa obuke, Foto: CGO

Uključenost i adekvatno postupanje policijskih službenika i službenica u slučajevima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije ključno je u obezbijeđenju sigurnijeg okruženje za mlade, akcentovano je danas tokom obuke koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao za 20 policijskih službenika i službenica iz centralne regije Crne Gore u Podgorici.

Iz CGO je saopšteno da su predavačice današnjoj obuci bile Maja Janković, državna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu i Kristina Mihailović, izvršna direktorica Udruženja Roditelji, koje su sa učesnicima obradile brojne teme, poput opservacije i procjene maloljetnika u pripremnom postupku, posredovanja u krivičnim postupcima, krivičnih djela protiv polne slobode nad djecom, te postupanje prema djeci i mladima kao žrtvama.

Obuka
foto: CGO

"Zadovoljna sam interakcijom tokom današnjeg rada. Kolege i koleginice iz policije su bili jako zainteresovani da podijele svoja iskustva, da usvoje nova znanja. Smatram da će ne samo ove nego i buduće obuke, za koje se nadam da će biti u kontinuitetu, a organizovani od strane CGO-a, u dovoljnoj mjeri pomoći Upravi policije u daljim preduzimanjima njihovih mjera i radnji, i da će poboljšati kvalitet njihovog postupanja u ovoj oblasti", podijelila je svoje utiske nakon obuke Janković.

Iz CGO su kazali da je ova obuka je druga u nizu koju ta nevladina organizacija (NVO) organizuje, u saradnji sa Upravom policije, za policijske službenike i službenice u cilju jačanje njihovih kompetencija pri postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije.

"Prethodno je bila organizovana obuka za sjeverni dio, a za sljedeću sedmicu je planirana posljednje koja će okupiti policijski kadar iz južne regije Crne Gore. Obuka je dio projekta 'SRCE: podrška osnaživanju i otpornosti mladih danas', koji sprovodi CGO uz finansijsku podršku od strane Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: