Likovna kolonija u Ulcinju: Dolaze slikari sa svih strana svijeta

"Skoro svi umjetnici su afirmisani, nekoliko njih su i ugledni profesori. Radovi će biti rađeni na formatu 70x50 cm i svaki umjetnik je slobodan da se likovno izrazi na svoj način. Smatramo da je Ulcinj grad u kom će svaki umjetnik naći inspiraciju"

3276 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Turistička organizacija (TO) Ulcinj u saradnji sa NVO Art Dulcinium i NVO Perla Blue, organizuje međunarodnu likovnu koloniju u Ulcinju od 17. do 21. septembra u hotelu Palata Venecija u Starom gradu, saopšteno je iz TO Ulcinj.

Otvaranje izložbe biće održano u srijedu 18.09, kad će biti i predstavljanje umjetnika, koji ove godine dolaze iz SAD, Brazila, Indije, Kine, Tajlanda, Vjetnama, Egipta, Maroka, Engleske, Njemačke, Poljske, Italije, Turske, Albanije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

"Skoro svi umjetnici su afirmisani, nekoliko njih su i ugledni profesori. Radovi će biti rađeni na formatu 70x50 cm i svaki umjetnik je slobodan da se likovno izrazi na svoj način. Smatramo da je Ulcinj grad u kom će svaki umjetnik naći inspiraciju", piše u saopštenju.

Težnja organizatora, dodaje se, jeste da umjetnici što više stvaraju u Ulcinju kako bi i kao grad umjetnosti, postao poznata turistička destinacija.

"Kulturni projekti su prava promocija našeg grada. Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekat napraviti dobru povezanost između kulture i turizma, koji će kao takav biti prepoznat u cijelom svijetu“, stoji u saopštenju TO.

Bonus video: