Sociološkinja Grejs Dejvi održaće na UCG predavanje na temu religije u savremenoj Evropi

Iz UCG je saopšteno da će se u okviru predavanja "Religija u savremenoj Evropi: kontekst koji se stalno mijenja", Dejvi baviti političkim, kulturno-istorijskim i socio-ekonomskim aspektima savremenih trendova sekularizacije na evropskom kontinentu, uz poseban osvrt na specifičnosti crnogorskog konteksta

3238 pregleda 3 komentar(a)
Grejs Dejvi, Foto: UCG
Grejs Dejvi, Foto: UCG

Britanska sociološkinja i profesorica emerita Univerziteta u Eksiteru, Grejs Dejvi, održaće predavanje na temu religije u savremenoj Evropi, u ponedjeljak, 16. septembra, u 11 sati, u svečanoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG) u Podgorici uz obezbijeđen simultani prevod.

Iz UCG je saopšteno da će se u okviru predavanja "Religija u savremenoj Evropi: kontekst koji se stalno mijenja", Dejvi baviti političkim, kulturno-istorijskim i socio-ekonomskim aspektima savremenih trendova sekularizacije na evropskom kontinentu, uz poseban osvrt na specifičnosti crnogorskog konteksta.

"Kao autorka više knjiga i velikog broja akademskih članaka na temu sekularizma, sekularizacije i religioznosti na Zapadu, Grejs Dejvi je danas jedan od vodećih svjetskih autoriteta u oblasti sociologije religije. Dejvijino predavanje organizovano je od strane Instituta za napredne studije Univerziteta Crne Gore, u okviru projekta 'Beyond the Anticlerical Paradigm: Rethinking Secularism in Contemporary Montenegro', koji je podržan grantom Univerziteta u Oksfordu", piše u saopštenju UCG.

Bonus video: