Preko hiljadu učesnika učestvovalo u Race for the cure

Više od hiljadu žena, muškaraca i djece je danas trčalo i šetalo Goricom u znak podrške, a tri ženska i tri muška pobjednička mjesta simbolišu pobjedu svih svih žena nad karcinomom dojke

712 pregleda 2 komentar(a)
Foto: NVO Brini o sebi
Foto: NVO Brini o sebi

Najveći svjetski sportski događaj za zdravlje žena, Race for the cure održao se danas na brdu Gorica, u organizaciji NVO Brini o sebi. Događaj je okupio 1.036 registrovanih učesnika, koji su registracijama donirali sredstva za podršku ženama koje se liječe od karcinoma dojke. Prikupljeno je 5.462 eura, koja će biti opredijeljena za psihofizičku podršku ženama za povratak u redovne tokove života nakon operacije karicnoma dojke.

"Race for the Cure" je važno podsjećanje za sve žene na neprocjenjivi značaj brige o sebi.

"U skladu sa sloganom trke 'Svakim korakom podržavamo jedni druge', danas smo poslali snažnu poruku svim ženama koje se bore sa karcinomom dojke da nisu same u toj borbi", rekla je predsjednica NVO Brini o sebi, Ivona Dabetić.

Okupljenima su se obratile i prva dama Crne Gore Milene Milatović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka Italije Andreina Marsela, ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske i ambasadorka Velike Britanije Don Meken. One su pozvale sve prisutne žene da blagovremeno brinu o sebi i naglasile značaj prevencije sa ciljem ranog otkrivanja karcinoma dojke. Istakle su podršku organizovanju Race for the cure događaja u Crnoj Gori i izrazile zahvalnost organizatorki na aktivnostima koje sprovodi sa ciljem podrške ženama koje se liječe od karcinoma dojke.

Više od hiljadu žena, muškaraca i djece je danas trčalo i šetalo Goricom u znak podrške, a tri ženska i tri muška pobjednička mjesta simbolišu pobjedu svih svih žena nad karcinomom dojke. Prvi su kroz cilj prošli, od muškaraca: Đole Radović, Anton Glogaj i Nemanja Ćetković, dok su je prvo mjesto među ženama osvojila Milica Radulović, drugo Ana Krivokapić i treće Ksenija Ražnatović. Četvrta je kroz cilj prošla djevojčica Ester Vukotić (11 god).

Bonus video: