MPNI: Plate zaposlenima na UCG veće od 102 do 282 eura

Kako su kazali iz MPNI, Vlada je, na njihov predlog, na elektronskoj sjednici održanoj juče, usvojila Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore

4704 pregleda 5 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Plate zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore, u odnosu na jun, biće uvećane od 102,98 do 281,96 eura, u zavisnosti od dužine radnog staža, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Kako su kazali iz MPNI, Vlada je, na njihov predlog, na elektronskoj sjednici održanoj juče, usvojila Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za Univerzitet Crne Gore.

"Predviđenim izmjenama se postojeći koeficijenti složenosti poslova za administrativno i tehničko osoblje uvećavaju za tri odsto, što sa uvećanjem od 10 odsto koje se primjenjuje od 1. jula 2024. godine, predstavlja poštovanje ranije izmijenjenog Granskog kolektivnog ugovora u dijelu koje se tiče kumulativnog uvećanja zarade od najmanje 17 odsto u neto iznosu u odnosu na zarade prije 1. jula 2024. godine", navodi se u saopštenju.

U odnosu na jun procentualno uvećanje iznosi od 17,1 odsto do 19,24 odsto u zavisnosti od dužine radnog staža.

"Realizujući dogovoreno, Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija i Vlada Crne Gore pokazuju ozbiljnost i odlučnost da kroz poboljšanje statusa administrativnog i tehničkog osoblja na Univerzitetu Crne Gore, ispune preduslove za ostvarivanje očekivanih ciljeva planiranih u budućem periodu", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: