AMSCG: Oprezno zbog mokrih puteva i smanjene vidljivosti

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina, saobraćaj je obustavljen za sva vozila zbog odrona

590 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su upozorili da su mogući sitniji odroni na dionicama pored klisura i usjeka.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina, saobraćaj je obustavljen za sva vozila zbog odrona.

Na magistralnom putu M-2 na dionicama Poda - Berane i Ribarevine - Poda saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije saobraćajnice.

Na regionalnom putu R-19 Mateševo - Andrijevica, na lokaciji prevoj Trešnjevik, saobraćaj je od osam do 11 i od 13 do 16 sati totalno obustavljen za sve vrste vozila, zbog asfaltiranja.

Saobraćaj na magistralnom putu M-2m na dionici Lepenac - Ribarevine, zbog rekonstrukcije je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremana obustava ne duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje –Nikšić saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični na mjestima presvlačenja asfalta.

Saobraćaj je sa dvosmjernog na naizmjenični promijenjen na regionalnom putu R-29 Bar-Kamenički most–Krute, zbog rekonstrukcije.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, na dijelu puta Nikšić-Kuside, saobraćaj je zbog rekonstrukcije promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Saobraćaj na magistralnom putu M-8 Lipci - Grahovo promijenjen je zbog asfaliranja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta. (kraj) žug

06 October 2024 09:10 am REGION - BIH Situacija zbog poplava nepromijenjena Sarajevo, (MINA) - Situacija u područjima pogođenim poplavama, Jablanici i Konjicu, nepromijenjena je, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Kako navode, noć je protekla mirno, bez novih pomjeranja tla i bez dodatnih ugrožavanja, a vodostaji rijeka u HNK-u su stabilni.

Dodaju da su na terenu profesionalne spasilačke i volonterske ekipe, i da su od jutros intenzivirane potraga za unesrećenima i aktivnosti na uspostavljanju saobraćajne, telekomunikacijske i elektroenergetske infrastrukture, prenosi Al Džazira.

Luigi Soreca, šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovinu (BiH) potvrdio je da je BiH zbog poplava aktivirala Mehanizam civilne zaštite Evropske unije (EUCPM) pa će timovi za reagovanje stići na pogođena mjesta

“EU stoji uz BiH! Timovi za reagovanje stižu na lice mjesta. BiH je punopravna članica EUCPM-a od septembra 2022. godine. Bosanskohercegovački timovi su učestvovali u spasilačkim naporima u Sloveniji i Turskoj. Solidarnost na djelu”, napisao je Soreca na društvenoj mreži X, prenosi Al Džazira.

Iz Gorska služba spašavanja kazali su da je na terenu, samo u subotu, radilo 110 spasilaca iz BiH i Hrvatske.

Uz profesionalne službe, bilo je više od 300 volontera koji pomažu građanima, ali iz Civilne zaštite apelovali su na sve koji žele pomoći da se prvo jave u operativne centre civilne zaštite, odnosno da ne dolaze samoinicijativno.

Centralna izborna komisija BiH u subotu je donijela odluku da lokalni izbori neće biti održani u opštinama Jablanica, Konjic, Kiseljak i Kreševo koje su pogođene poplavama.

U BiH je zbog poplava i klizišta do sada stradalo 18 osoba.

Bonus video: