Delegacija Opštine Nikšić posjetila Namur

Sastanak je dio posjeta koje delegacija Opštine Nikšić obavlja u Belgiji u susret predaji aplikacije Nikšića za titulu Evropske prestonice kulture u 2030. godini", navodi se u saopštenju za javnost Opštine Nikšić

3292 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

U susret predaji kandidature Nikšića za Evropsku prestonicu kulture, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, posjetio je sa koordinatorom inicijative Nikšić - Evropska prestonica kulture 2030, Matom Uljarevićem, glavni grad belgijske pokrajine Valonija, Namur.

Delegacija Opštine Nikšić sastala se sa komesarom za međunarodne odnose grada Namura, Frederikom Laluom i radnim timom koji priprema aplikaciju Namura za titulu Evropske prestonice kulture, i razgovarala o mogućnostima buduće saradnje ova dva grada u oblasti kulture i inovacija, naročito u kontekstu titule Evropske prestonice kulture.

"Delegacija je posjetila i kreativni hub 'TRAK' i sastala se sa Pjerom Sovažoom, jednim od najvećih evropskih eksperata za projekat Evropska prestonica kulture, koji je bio dio ekspertskog panela Evropske komisije u periodu 2019–2021. godine.

Ovaj sastanak je dio posjeta koje delegacija Opštine Nikšić obavlja u Belgiji u susret predaji aplikacije Nikšića za titulu Evropske prestonice kulture u 2030. godini", navodi se u saopštenju za javnost Opštine Nikšić.

Bonus video: