Donacijom Francuskoj evropskoj školi unaprijediće uslove za uvođenje ekološkog obrazovanja

Rumunska Agencija za međunarodnu razvojnu saradnju donirala IT opremu i ekološke uređaje

4130 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ambasada Rumunije u Crnoj Gori
Foto: Ambasada Rumunije u Crnoj Gori

Rumunska Agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (ROIAD) donirala je Francuskoj evropskoj školi u Podgorici IT opremu i ekološke uređaje.

Tim povodom, saopšteno je iz Ambasade Rumunije, školu su juče posjetili ambasadori Rumunije i Francuske, ministar ekologije i održivog razvoja, šef ROAID agencije, kao i predstavnik Ministarstva prosvjete.

Ćulafić je, navodi se u saopštenju, naglasio značaj donacije za podršku nastavnom osoblju u uvođenju ekološkog obrazovanja u crnogorske škole.

Ambasador Rumunije je istakao da je obrazovanje jedno od ključnih područja u kojem je rumunska vlada pružila podršku Crnoj Gori u proteklim godinama.

donacije ambasade Rumunije
foto: Ambasada Rumunije u Crnoj Gori

Šef ROAID agencije je pohvalio izvanrednu saradnju sa Ambasadom Rumunije u Crnoj Gori, koja je omogućila dodjelu ove IT opreme.

"Predaja ove vrijedne donacije u Podgorici, na ceremoniji koju su otvorili ministar i dva ambasadora zemalja članica EU, potvrđuje njenu korisnost za potrebe škole".

Vršilac dužnosti generalnog direktora u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija Marko Vukašinović se zahvalio na donaciji i podršci u naporima koji se ulažu kako bi se unaprijedio kvalitet obrazovanja u Crnoj Gori

On je predložio da se razmotre mogućnosti da se Francuska evropska škola uključi u mrežu eko-škola, kao i u Digitalnu školu, platformu za online učenje koju je razvilo Ministarstvo.

Direktorica Francuske evropske škole u Podgorici izrazila je zahvalnost Rumunskoj agenciji za saradnju i razvoj za dodijeljenu digitalnu opremu i ekološke uređaje, koji će značajno unaprijediti uslove za obrazovanje i razvoj vještina učenika. Ovaj gest potvrđuje kontinuiranu posvećenost Rumunije jačanju obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

Pomoć ROAID agencije pružena je u okviru projekta "Škola za danas i sjutra", koji se realizuje u saradnji sa Rumunskom ambasadom u Crnoj Gori. Tokom poslednje dvije godine, slična pomoć pružena je školi "Boško Buha" iz Pljevalja, kao i drugim školama u Crnoj Gori.

Bonus video: