U zaleđu Herceg Novog: Biciklistima staza od 1,7 km

Na atraktivnim vidikovcima duž trase postavljeno je 10 brdskih klupa, 17 znakova vertikalne signalizacije, info-table, uključujući i veliku „Kotobiljska bitka“ koja sadrži osnovne informacije o tom događaju opjevanom i u “Gorskom vijencu”
187 pregleda 0 komentar(a)
biciklistička staza HErceg Novi, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
biciklistička staza HErceg Novi, Foto: Agencija za razvoj i zastitu Orjena
Ažurirano: 13.01.2017. 20:00h

Pješačko-biciklistička staza duga 1.700 metara u zaleđu Herceg Novom biće otvorena 24. januara.

Staza je očišćena, opremljena i signalizovana na starom kolskom putu, u okviru projekta “Udahnimo život zaleđu - selo Kameno”, koji je nedavno završen izradom murala Kotobiljska bitka.

“Najavljen je i dolazak stalne predstavnice UNDP-a za Crnu Goru i stalne koordinatorke sistema Ujedinjenih nacija Fione Mekluni. Staro autobusko stajalište na Kamenom rekonstruisano je u stanicu za bicikla, a Turistička organizacija je kupila i donirala osam kvalitetnih bicikala ukupne vrijednosti 2.700 eura, koji će moći da se iznajme na bike-stanici”, najavio je direktor Agenzije za zaštitu i razvoj Orjena Željko Starčević.

Na atraktivnim vidikovcima duž trase postavljeno je 10 brdskih klupa, 17 znakova vertikalne signalizacije, info-table, uključujući i veliku „Kotobiljska bitka“ koja sadrži osnovne informacije o tom događaju opjevanom i u “Gorskom vijencu”. Na putu Herceg-Novi - Trebinje, u neposrednoj blizini Kotobiljskog izvora, izrađen je parking za automobile i autobuse. Vrijednost projekta "Udahnimo život zaleđu - selo Kameno" koji je inicirala, organizovala i koordinirala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena je 36.065,59 eura.

Turistička organizacija Herceg Novi je opredijelila 15.000 eura koje je kao finansijsku podršku dobila u okviru poziva "Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori".

Bonus video: