Danilović: Raosavljević potrebnija Bijelom Polju, nego ono njoj

"Da li je moguće da partijsko zapošljavanje biva tako brutalno i nakon svih afera", stoji u obraćanju poslanika Ujedinjene Crne Gore
2071 pregleda 1 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

U državnoj administraciji je sramno mali broj građana srpske nacionalnosti i takvom diskriminatorskom politikom se neće stići nigdje i nikad, poručio je poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u obraćanju ministru zdravlja, Kenanu Hrapoviću.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Crne Gore Bijelo Polje, doktor Nikola Raosavljević, optužio je direktoricu Doma zdravlja Majdu Dobardžić da je njegovoj supruzi Lidiji Raosavljević, nakon dugogodišnjeg mobinga i poslije pet godina kontinuiranog rada na mjestu logopeda u Centru za djecu sa posebnim potrebama, dala otkaz “samo zato što je u pitanju njegova supruga i zato što se izjašnjavaju kao Srbi”.

"Vjerujući da ništa nije vječno, pa ni progon i nepravda, uvažena gospodo prinuđen sam, ipak, da se javno zapitam; je li ovako vidite Crnu Goru? Da li ste svjesni da u državnoj administraciji imate inače sramno mali broj građana srpske nacionalnosti, da sa takvom diskriminatorskom politikom nećete stići nigdje i nikad, da su sve prethodne vlade gurnule na marginu obrazovane i čestite građane, vrlo često i prečesto, samo zato što se izjašnjavaju kao Srpkinje i Srbi", stoji u obraćanju Danilovića.

On ocjenjuje da je Lidija Raosavljević potrebnija Bijelom Polju, nego ono njoj.

"Posljednji primjer, u nizu nepodnošljivog i srbofobičnog ponašanja vaših egzekutora, je slučaj gospođe Raosavljević koja je jedini logoped u Bijelom Polju sa sertifikatom za ADI-R-ranu dijagnostiku autizma. Ne branim iz prijateljskih razloga Lidiju Raosavljević kojoj je direktorica Doma zdravlja dala otkaz, nego kao i uvijek, branim princip. Iako je supruga naseg kolege dr Nikole Raosavljevića, člana Upravljačkog tima Ujedinjene Crne Gore, iako ne bi bilo prvi put da je i samo to dovoljno za osvetu, pitam se kakvo smo mi to društvo u kojemu se progoni jedna žena, potrebnija Bijelom Polju nego ono njoj? Jedinog logopeda ostavljate bez posla, a trebale bi ih na desetine i stotine da ovo društvo od sjevera do juga progovori iz izađe iz svijeta partijskog mucanja i korupcije. Da li je moguće da partijsko zapošljavanje biva tako brutalno i nakon svih afera, da pristojan i obrazovan svijet treba da ustupi mjesto ukradenim i švercovanim diplomama, da ste na kraju riješili da progonite supruge zbog svojih muževa", navodi Danilović.

Ovakvim stvarima, kako dodaje u obraćanju Hrapoviću, samo se produbljuje "jaz nesreće i nesporazuma koji je iskopan i održava se samo u Crnoj Gori od pamtivijeka."

"Ujedinjena Crna Gora danas štiti javno, i sa odgovornošću za svaku riječ, Lidiju Raosavljević kako bismo vec sjutra štitili one nove neprijatelje države koje će neko već izmisliti, kada antisrpstvo ne bude profitabilno. Vaš kadar, partijski ili koalicioni, slučajem Lidije Raosavljević nanosi štetu djeci Bijelog Polja, a Vaš zadatak je da zaštitite i djecu i roditelje, da štitite fizičko i mentalno zdravlje onih kojima je dovoljna kazna to što odrastaju u sistemu u kojemu gori upravljaju boljima i u kojemu su neznalice nagrađene da cijene nečije znanje", zaključuje Danilović u obraćanju ministru zdravlja.

Bonus video: