Ministarstvo zdravlja: Zdravstveni sistem samo napreduje

"Crnogorska javnost je, za razliku od ove političke skupine, uredno informisana o višemilionskim kapitalnim ulaganjima u sistem zdravlja kroz rekonstrukcije zdravstvenih objekata, savremenu medicinsku opremu, izgradnji nove Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, kao i Klinike za mentalno zdravlje"
403 pregleda 6 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Zdravstveni sistem Crne Gore iz godine u godinu napreduje, a i dalje ćemo nastaviti da radimo u korist građana čije je zdravlje isključivi imperativ zdravstvenog resora i Vlade Crne Gore, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Oni su reagovali na navode Građanskog pokreta URA.

"...URA sve češće daje sebi za pravo da se bavi ozbiljnim temama, što zdravstvo svakako jeste, a da pritom ni najelementarnije ne provjere tačnost svojih izvora, koji očigledno ne obnavljaju svoja saznanja, još od vremena kada su njihove današnje uzdanice uveliko rukovodili tim resorom i kada je slika o istom bila mnogo gora nego što je oni danas žele predstaviti. Crnogorska javnost je, za razliku od ove političke skupine, uredno informisana o višemilionskim kapitalnim ulaganjima u sistem zdravlja kroz rekonstrukcije zdravstvenih objekata, savremenu medicinsku opremu, izgradnji nove Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, kao i Klinike za mentalno zdravlje. I laička i stručna javnost zna da Crna Gora ima najinovativniju Listu ljekova i savremenu terapiju za maligne bolesti, a da su tzv. Liste čekanja u KCCG-u najmanje u regionu, kako je više puta saopšteno iz ove institucije", navodi se u reagovanju Ministarstva zdravlja.

Ističu da zdravstveni sistem iz godine u godinu napreduje i da su to pokazale poslednje ocjene koje su stigle u vidu Izvještaja Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI).

"To je isti onaj sistem ocjenjivanja koji nas je ranije vrednovao kao "poslednje zdravstvo u Evropi", a Vi i Vama slični rado tu frazu koristili kada god Vam je to bilo potrebno i tada ste njihove Izvještaje smatrali relevantnim. Da li su i sada isti parametri validni i važni za Vas, poklonike istinske brige za zdravstvenu zaštitu crnogorskih građana? Da li možda niste informisani da su sva najsvježija istraživanja javnog mnjenja pokazala porast povjerenja građana u sistem zdravstva i da se rad zdravstvenog resora svrstao među tri prva koja su građani najbolje ocijenili", navodi se između ostalog u reagovanju.

Bonus video: