Prvorangirani konzorcijum Štitarica

Tenderska komisija za sprovođenje postupka davanja koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju mHE u Crnoj Gori konstatovala je da je ponudu na oglas, objavljen krajem jula, dostavio samo jedan ponuđač – konzorcijum Štitarica
114 pregleda 1 komentar(a)
Nataša Kovačević, MHE, male hidroelektrane, Foto: WWF
Nataša Kovačević, MHE, male hidroelektrane, Foto: WWF
Ažurirano: 26.10.2015. 14:32h

Konzorcijum Štitarica prvorangirani je ponuđač za dobijanje koncesija za korišćenje vodotoka Štitarička za izgradnju malih hidroelektrana (mHE), saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Tenderska komisija za sprovođenje postupka davanja koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju mHE u Crnoj Gori konstatovala je da je ponudu na oglas, objavljen krajem jula, dostavio samo jedan ponuđač – konzorcijum Štitarica.

Konzorcijum, kako je saopšteno, čine kompanije MN Power iz Podgorice, Viner Co iz Danilovgrada i National Electric Power Company iz Surdulice.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je ponuda na oglasu za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju mHE u Crnoj Gori za vodotok Štitarička otvorena 5. oktobra.

“Tenderska komisija je obavila kontrolu dokumentacije ponuđača i konstatovala da je ispravna”, naveli su iz Ministarstva.

Komisija je nakon toga otvorila kovertu sa tehničkom ponudom, obavila njenu kontrolu i pregled i konstatovala da konzorcijum ispunjava uslove i kriterijume predviđene Tenderskom dokumentacijom, koji se odnose na iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijsku sposobnost, tehničko i višenamjenska rješenja.

Tenderska komisjija je konstatovala i da je konzorcijum Štitarica, kao jedini ponuđač, stekao status prvorangiranog

Bonus video: