Gospić: Ekonomski planovi Fronta su amaterska kopija programa Vlade

On smatra da je sve ono što crnogorska vlast već uveliko realizuje, u programu DF-a predloženo "tek kao ideja u začetku“
165 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Gospić, Foto: Boris Pejović
Zoran Gospić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.09.2012. 16:21h

Ekonomski ciljevi Demokratskog fronta (DF) amaterska su kopija programa Vlade, jer ono što su pretstavili u svojim principima crnogorska vlast već uveliko realizuje, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Zoran Gospić.

„Mada iz samog DF-a upozoravaju da se njihov program mora pročitati najmanje tri puta da bi se razumio, jedna stvar je na prvi pogled jasna – njihov program je neuspješna amaterska kopija programa rada Vlade", kaže se u saopštenju Gospića.

Demokratski front će prvo provjeriti EPCG >>>

On smatra da je sve ono što crnogorska vlast već uveliko realizuje, u programu DF-a predloženo "tek kao ideja u začetku“.

Gospić je podsjetio DF da je ugovor o dokapitalizaciji i djelimičnoj privatizaciji EPCG objavljen.

“Pa im predlažemo da ga prvo pročitaju, u nadi da imaju pravnike koji ga mogu protumačiti“.

„DF je upravo potvrdio ispravnost politike Vlade, jer je javnosti poznato da su i Elektroprivreda kao i Crnogorski elektroprenosni sistem u većinskom vlasništvu države. Potvrdili su i projekte koji se već sprovode kako bi bili riješeni problemi deficita električne energije“, naveo je on.

Projekti spremni

Prema njegovim riječima, Vlada je pripremila projekte izgradnje Drugog bloka Termoelektrane Pljevlja kao i za izgradnju Hidroelektrane na Komarnici i Morači.

„Zaključeno je 16 ugovora o koncesiji za izgradnju malih hidroelektrana, a izdate su građevinske dozvole za izgradnju osam mhe, ukupne vrijednosti oko 40 miliona EUR, kao i dva ugovora o zakupu zemljišta i izgradnji vjetroelektrana na lokalitetima Možura i Krnovo, ukupne vrijednosti investicija oko 170 miliona EUR“, podsjetio je Gospić.

On je naveo da je Vlada već uključena u više regionalnih gasnih projekata kojima bi bila obuhvaćena i Crna Gora kao što su TAP-IAP, Gasni prsten i Južni tok.

Gospić je kazao da je u oblasti metalske industrije, „u vrijeme kada su investitori veoma oprezni“, dobijen renomirani tursk investitor koji će uložiti 35 miliona EUR u modernizaciju Željezare.

„Upravo ljudi iz DF-a, pod krinkom sindikalne borbe, pokušavaju da opstruiraju i ovog investitora. Ni to ne može baciti sjenku na činjenicu da je upravo Toščelik pokrenuo proizvodnju prije roka, uposlio preko 300 Nikšićana, sa otvorenom mogućnošću za još 200 i riješio dugogodišnji ekološki problem“, rekao je on.

Gospić smatra da se ekonomska platforma DPS-a zasniva na principima održivog razvoja i privlačenja stranih investicija.

„Za razliku od naših političkih protivnika koji prave amaterske kopije programa rada Vlade, pretstavljajući ih kao svoj program i bez ikakve odgovornosti za javno izogovorenu riječ pokušavaju da prikupe jeftine dnevnopolitičke poene“,

Bonus video: