Vlada oprostila dug od 3,2 miliona Montenegro erlajnzu

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar kazao je da će otpis biti tretiran kao državna pomoć
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 14:21h

Vlada je donijela odluku da nacionalnom avioprevozniku Montenegro erlajnzu otpiše dug od 3,2 miliona eura kako bi doprinijela da ta kompanija stabilno posluje.

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar kazao je da je taj dug nastao u periodu između 2002. i 2006. godine, kao i da će otpis biti tretiran kao državna pomoć.

"Protkolom ministarstva finansija i Montenegro erlajnza iz 2007. godine definisane su te obaveze kroz pet stavki sa tačno navedenim parametrima na koji način taj dug treba da se otplati.

Montenegro erlajnz nije mogao da riješi taj dug tako da je Vlada odlučila da ga otpiše", rekao je Lompar nakon sjednice Vlade.

On je kazao i da je cilj otpisa dalja finansijska konsolidacija nacionalnog avioprevoznika i obezbjeđivanje uslova da on uđe u neke finansijske transakcije koje bi bile u pripremi njegove privatizacije.

Bez lažne skromnosti...

Kada se predstavljaju javnosti, članovi menadžmenta Montenegro erlajnza se često služe superlativima.

"Ja sam imao tu ideju imao sam tu volju ogromnu da na jedan dosta uporan način napravim kompaniju. Ona je danas jedna stabilna kompanija, tako da nema dubioza...Ponos je Crne Gore, predstavlja svijetlu tačku razvoja Crne Gore", rekao je direktor Montenegro erlajnza Zoran Đurišić, u propagandnom filmu povodom 15 godišnjice kompanije.

Galerija

Bonus video: