Za maslinjak kod trafo-stanice 15.000 eura, olovke i cegeri 1.818 eura

Jednostavnom nabavkom CEDIS-a od ponuđača se traži 500 pamučnih torbi natur boje, kao i 500 bijelih plastičnih hemijskih olovaka sa plavim mastilom

5115 pregleda 3 komentar(a)
Jedan od dalekovoda energetske firme (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Jedan od dalekovoda energetske firme (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Profitabilne energetske kompanije Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) ne žale novac ni kada su u pitanju jednostavne nabavke i usluge u odnosu na djelatnost kojom se bave.

CGES je tako 7. decembra objavio nabavku za uređivanje maslinjaka kod trafo-stanice u Lastvi Grbaljskoj u Opštini Kotor procijenjene vrijedosti 15.000 eura, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

CEDIS je oglasio nabavku 500 cegera (pamučnih torbi) i 500 hemijskih olovaka za procijenjenih 1.818 eura, bez uračunatog PDV-a.

Nabavkom CGES-a predviđeno je ručno košenje cjelokupne površine postojećeg i novog zasada maslina (oko 50.000 kvadratih metara) motornim trimerima i u postavljenim uslovima navedeno je da se ne smije gaziti okopana zona oko sadnice, niti se trimerom približavati blizu sadnice masline.

Izabrani ponuđač imaće obavezu održavanja zemljišta postojećeg i novog zasada maslina ručnim okopavanjem.

“Okopavanje - motikom dalje od korjenovog vrata kako ne bi oštetili sadnicu. Prilikom okopavanja potrebno je ukloniti korov neposredno oko debla i u zoni okopavanja koja treba da je 70 cm u prečniku oko sadnice”, navodi se, između ostalog, u oglasu ove javne nabavke koja takođe podrazumijeva đubrenje, ali i “nabavku sredstava za obavljenje zaštite i folijarne prihrane sadnica masline i tretman zasada”.

Jednostavnom nabavkom CEDIS-a od ponuđača se traži 500 pamučnih torbi natur boje, kao i 500 bijelih plastičnih hemijskih olovaka sa plavim mastilom. Otvaranje pristiglih ponuda za nabavku CEDIS-a obaviće se 15. decembra, a za nabavku CGES-a 16. decembra.

Bonus video: