Cijene goriva ostaju iste i naredne dvije sedmice

To znači da će i od utorka cijena benzina eurosuper 95 iznositi 1,14 eura po litru, eurosuper 98 benzina 1,18 eura, eurodizela 1,03 eura, i lož ulja sa 1,02 eura po litru

10015 pregleda 36 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poslije predstojećeg usklađivanja cijena naftnih derivata u Crnoj Gori, cijene goriva i benzina ostaće će najvjerovatnije na istom nivou i naredne dvije sedmice, saznaju “Vijesti” nezvanično.

To znači da će i od utorka cijena benzina eurosuper 95 iznositi 1,14 eura po litru, eurosuper 98 benzina 1,18 eura, eurodizela 1,03 eura, i lož ulja sa 1,02 eura po litru.

Iz Vlade će u ponedjeljak zvanično saopštiti cijene naftnih derivata za naredne dvije sedmice. U starom sazivu izvršne vlasti taj posao je radilo bivše Ministarstvo ekonomije, a sada to radi Ministarstvo za kapitalne investicije kojem je dodat Direktorat za energetiku.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u ponoć, u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Kalkulacije dvosedmičnog usklađivanja državi dostavljaju domaće naftne kompanije, a provjerava ih i potvrđuje resorno zaduženo ministarstvo.

Prilikom posljednjeg usklađivanja, cijena benzina eurosuper 95 porasla je sa 1,13 na 1,14 eura po litru, eurosupera 98 sa 1,16 na 1,18 eura, eurodizela sa 1,02 na 1,03 eura, a lož ulja sa eura na 1,02 eura po litru.

Prilikom ranijeg usklađivanja cijena od 8. decembra, eurodizel gorivo i lož ulje su poskupili tri centa po litru, eurosuper benzin 95 dva centa, a eurosuper benzin 98 jedan cent po litru.

Bonus video: