Banka hrane: Socijalni bonovi mogu ublažiti dane onih koji žive u nemaštini

Iz Banke hrane su uputili više pitanja Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a u vezi sa dodjeljivanjem socijalnih bonova

5088 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Banka hrane
Ilustracija, Foto: Banka hrane

Zadovoljni smo što će naš predlog koji zastupamo jedanaest godina konačno ugledati svetlost dana, a socijalni bonovi mogu ublažiti dane onih koji žive u nemaštini, saopšteno je iz Banke hrane.

Kako kažu, zbog odsustva komunikacije između njih i Ministarstva, upitali su "da li će svi socijalno ugroženi, nezavisno od toga da li su korisnici socijalne pomoći dobiti bonove za hranu?"

Istakli su da im je žao što su o usvajanju njihovog predloga saznali iz medija, jer smatraju da je bilo za očekivati da ih o tome upoznaju kreatori javne socijalne politike.

Iz ove fondacije su kazali da su iz interne prepiske državnog sekretata Janka Odovića i saradnika saznali da cijene njihove predloge, te da je to ujedno bio i "jedini odgovor na mejlove koje su im slali"

"Zanima nas da li će korisnici tuđe njega koji do sada nisu imali pomoć od Vlade moći da koriste ovaj vid pomoći? Takođe nas intetesuje da li će bonovi biti na raspolaganju jednoroditeljskim porodicama koji žive od male alimentacije ili je neredovno dobijaju kao i da li će penzioneri, nezaposleni (evidentirani i neevidentirani) i zaposleni koji imaju niska primanja ili ih uopšte nemaju, imati mogućnost da dobiju bonove? Da li će bonovi obuhvatiti sve osnovne žovotne namirnice i osnovna higijenska sredstva? Koja će biti vrijednost bonova za hranu tj. koliko će namirnica moći da dobiju porodice koje žive u nemaštini na osnovu njih?", upitali su oni u svom saopštenju.

Bonus video: