Budvanska rivijera: Odlična sezona, 330 hiljada noćenja za osam mjeseci

Početak septembra , ističu iz Budvanske rivijere, je označio i lagani ulazak u postsezonski period od kojeg se prema obimu bukiranih aranžmana očekuju takođe pozitivni rezultati poslovanja

3771 pregleda 3 komentar(a)
Budva, Foto: HG Budvanska rivijera
Budva, Foto: HG Budvanska rivijera

Hotelska grupa “ Budvanska rivijera” ostvarila je tokom osma mjeseci 330 hiljada noćenja, od kojih tokom špica ljeta, u julu i avgustu 185 hiljada noćenja, za trećinu više nego lani.

Najveća hotelska kompanija u Crnoj Gori u većinskom vlasništvu države Crne Gore pohvalila se da imaju i odlične najave za postsezonu.

“Nakon svjetske zdravstvene krize i funkcionisanja turističke privrede u otežanim okolnostima globalne nestabilnosti, ova godina je za Hotelsku grupu Budvanska rivijera veliki povratak na turističku scenu destinacije. Nakon perioda visoke sezone u kojem je naša Kompanija zabilježila gotovo 185 hiljada noćenja (posmatrano za mjesece jul i avgust) i ukupno 330.577 noćenja ostvarenih za osam mjeseci rada, ostvareno je povećanje fizičkog obima prometa za 35% u odnosu na sezonu 2022.”, navodi se u saopštenju Hotelske grupe.

Početak septembra , kako ističu, je označio i lagani ulazak u postsezonski period od kojeg se prema obimu bukiranih aranžmana očekuju takođe pozitivni rezultati poslovanja.

“Sa najavljenih 70 hiljada noćenja za septembar mjesec kroz niz MICE aranžmana, u konačnom bi podaci trebalo da budu sa procentom povećanja fizičkih pokazatelja za 54% u odnosu na uporedni prošlogodišnji period. Ovo je još jedna potvrda prepoznatog brenda Hotelske grupe Budvanska rivijera koja će u postsezonskom periodu biti domaćin brojnih grupnih aranžmana i manifestacija međunarodnog karaktera (Sportske manifestacije, Team building skupovi...).Turistička tržišta koja su u evidenciji dolazaka za septembar su raznolika i odnose se na emitivne zone Francuske, Mađarske, Turske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Izraela, Egipta, Poljske, Austrije, Njemačke”, saopštili su iz Budvanske rivijere.

Kako ističu tokom svih prethodnih mjeseci pojedinačno je zabilježeno povećanje fizičkog obima prometa u odnosu na pokazatelje iz sezone 2022.

“Tendencija potenciranja postsezonkog perioda i aktivne promocije ponude, kao i tradicionalno prepoznat hotelski proizvod Grupacije, između ostalog za rezultat ima najavljene realizacije turističkih aranžmana za oktobar mjesec, i to u obimu od preko 15 hiljada noćenja. Dok za novembar za sada imamo najavljene dolaske iz Izraela, sa boravkom do 25. novembra”, zaključuju iz HG “ Budvanska rivijera”.

Bonus video: