On-line komunikacija sa kapetanijama

Plan je da se novim softverom pomorcu između ostalog omogući - preuzimanje podataka potrebnih za procedure prvog izdavanja, obnove ili zamjene breveta, da se započne primjena i priznavanje on-line elektronskih uplatnica raznih taksi...

5665 pregleda 2 komentar(a)
Foto: UPCG
Foto: UPCG

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi ministar Filip Radulović, je podržalo inicijativu da se pomorcima omogući on-line komunikacija sa Lučkim kapetanijama i skrati vrijeme čekanja na dobijanje dokumenata i sertifikata koje im one izdaju.

To je saopšteno iz Unije pomoraca Crne Gore iz Kotora (UPCG) nakon sastanka sa predstavnicima ministarstva povodom ove inicijative jednog od članova Unije.

Ideja je da se pomorcima omogući elektronska, on-line komunikacija sa Lučkim kapetanijama, te skrati period čekanja i pojednostave obaveze pomoraca.

Plan je da se novim softverom pomorcu između ostalog omogući - preuzimanje podataka potrebnih za procedure prvog izdavanja, obnove ili zamjene breveta, da se započne primjena i priznavanje on-line elektronskih uplatnica raznih taksi za iste, čime pomorci ne bi gubili vrijeme u redovima banki ili poštanskih ispostava, slanje zahtijeva za prvo izdavanje, obnovu ili zamjenu breveta u elektronskom paketu sa svim potrebnim dokumentima. Ideja je i da se prekinu prakse izdavanja i zahtijevanja nepotrebnih dokumenata koji se u slučaju krajnje potrebe mogu tražiti na uvid prilikom preuzimanja dokumentacije.

Bonus video: