DPS Nikšić: Novović, umjesto brojanja krtola i trešanja, da se pozabavi poharom u energetskom sektoru

Iz DPS kazali da je sve ono na šta su ukazivali potvrdio i ministar Saša Mujović

8519 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Na katastrofalnu situaciju u državnim preduzećima energetskog sektora upozoravamo skoro četiri godine, tačnije od kada su Milutin Đukanović i ostali podobni kadrovi zaposjeli foteljem, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Kazali su da je sve ono na šta su ukazivali potvrdio i ministar Saša Mujović, "doduše sva njegova priča ostaje samo na riječima".

Pitali su glavnog specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića, "da ne bi slučajno poslao kakav specijalni tim da se pozabavi malo nezapamćenom poharom u energetskom sektoru kako bi počeo brojiti milione eura umjesto nečijih trešanja, krtole i vodokotlića".

"U pomenutim preduzećima vrši se kontinuirana i bezobzirna pohara državnih resursa i novca svih građana kroz enormne apanaže rukovodećem kadru, raznorazne dotacije, obilaske ekskluzivnih svjetskih destinacija, neracionalno korišćenje službenih automobila, goriva, reprezentacije, tj. vozi se, jede i pije u neograničenim količinama sve na račun građana i građanki Crne Gore. Sve je to sa zakašnjenjem uvidio ministar Mujović, pa sad traži da rukovodstvo u EPCG, Solaru, CEDIS-u itd. malo manje jede, pije, vozi se, putuje, pa i kocka o trošku države. Nije važno što su neka od tih preduzeća u debelom minusu, važno je da se uhljebe supruge, šćeri, sinovi, braća, sestre, kumovi i kume visokopozicioniranih članova aktuelne vlasti", piše u saopštenju.

"Ono što je, takođe, ministar energetike i rudarstva juče zatražio od rukovodstva EPCG i Solar gradnje, a sve pod pritiskom međunarodnih faktora, jeste da se raskine ugovor sa kontraverznom kompanijom Kaldera, koja je na crnoj listi SAD-a i povezuje se sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom. Svima je jasno da kroz ovakve aranžmane, kadrovi nekadašnjeg Demokratskog fronta, vraćaju dug i Dodiku i Vučiću za milionsku novčanu i svaku drugu podršku za vrijeme republičkih, ali i lokalnih izbora u Nikšiću. Svaka usluga ima svoju cijenu, samo što usluge učinjene podanicima “srpskog sveta” plaćaju građani Crne Gore", piše u saopštenju.

Bonus video: