Bivši radnici Košute pozvali Nišić na sastanak, ako već tvrdi da "radi za narod"

"Prošla je vlast DPS-a koja nas je dovela do ovoga, nadali smo se promjena je bila i to će na nas uticati, ovi radnici će ostvariti svoja prava, ali kao što vidite i dan-danas ne možemo da dođemo do naših prava", kazala je predstavnica radnika Dijana Vujović

6543 pregleda 55 reakcija 6 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Screenshot/RTV Cetinje
Sa protesta, Foto: Screenshot/RTV Cetinje

Bivši radnici cetinjske "Košute" zaustavili su i danas saobraćaj između Cetinja i Podgorice, u mjestu Kruševo ždrijelo, zahtijevajući od Vlade da im se, između ostalog, isplate zaostale zarade.

Oni su od 11 časova stajali pored magistrale s transparentima, nakon čega je od 11.30 uslijedila polusatna blokada saobraćaja, prenosi Cetinjski list.

Predstavnica radnika Dijana Vujović je pozvala ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić da ispuni obećanje i pomogne radnicima.

"Ako je na pres konferenciji rekla da oni rade za narod - ovo je narod njihov, ovo je narod Crne Gore. Nijesu ovđe došli iz Avganistana. Treba da se radi u korist naroda i ovom prilikom je pozivam da primi ovaj narod, ove radnike obespravljene koji čekaju pravdu i koji su izašli za svoje pravo koje ih je sljedovalo po zakonu", istakla je Vujović.

Ona je dodala da 28 godina traje borba radnika nekadašnje Košute.

"Prošla je vlast DPS-a koja nas je dovela do ovoga, nadali smo se promjena je bila i to će na nas uticati, ovi radnici će ostvariti svoja prava, ali kao što vidite i dan-danas ne možemo da dođemo do naših prava", kazala je Vujović.

Ona je poručila ministru MUP-a Danilu Šranoviću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da nije korektno ograničiti blokadu saobraćaja na pola sata.

"Znamo da naši građani, koji sigurno sa pravom štrajkuju ispred Sozine i traže svoje pravo kao što svi mi imamo pravo da izrazimo svoje nezadovoljstvo, da oni obustave saobraćaj na tri sata a mi ne možemo bez na pola sata. Mislim da je to ipak neki pritisak", naglasila je Vujović.

Poručuju da neće odustati od borbe za svoja prava.

Sljedeći protest bivših radnika Košute biće održan u ponedjeljak, a vrijeme početka protesta odnosno blokade puta Cetinje - Podgorica još uvijek nije poznato.

Bonus video: