Nurković: Raspisan tender za rekonstrukciju puta od ETC-a do mosta Zeleni u Rožajama

Iz Bošnjačke stranke ukazuju da je riječ o dionici koja je "vrlo kritična sa više aspekata" i da je na njoj "bilo više saobraćajnih nezgoda sa više ishoda smrtnih slučajeva"

2197 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Tender za rekonstrukciju puta od ETC-a do mosta Zeleni u Rožajama, vrijedan milion eura, raspisan je u petak, saopštio je Mirsad Nurković, predsjednik rožajskog odbora Bošnjačke stranke i potpredsjednik Skupštine.

Time je, kaže, trud i rad poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, kao i ministara iz redova te partije urodio plodom kad su infrastrukturni projekti u pitanju.

Fotografija koju je objavio BS
Fotografija koju je objavio BSfoto: Bošnjačka stranka

“Podsjećam da je klub poslanika Bošnjačke stranke prilikom usvajanja budžeta za 2024. godinu djelovao amandmanski sa zahtjevom da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju puta od ETC-a do sada već novog kružnog toka kod Zelenskog mosta. Tada je nakon djelovanja poslanika Bošnjačke stranke, Vlada Crne Gore u formi zaključka prihvatila finansiranje ovog projekta u visini od 1 miliona eura", saopštio je Nurković.

Fotografija koju je objavio BS
Fotografija koju je objavio BSfoto: Bošnjačka stranka

Ukazuje da je riječ o dionici koja je "vrlo kritična sa više aspekata" i da je na njoj "bilo više saobraćajnih nezgoda sa više ishoda smrtnih slučajeva".

Fotografija koju je objavio BS
Fotografija koju je objavio BSfoto: Bošnjačka stranka

"Vlada Crne Gore je nakon usvojenog zaključka zadužila Upravu za saobraćaj za izradu projekta, a nakon rekonstrukcije Vlade, odnosno, nakon ulaska u Valdu ministara iz redova Bošnjačke stranke, Vlada je dodatno zadužila Upravu za saobraćaj da se raspiše i tender, što je juče i učinjeno na zadovoljstvo svih korisnika te dionice magistralnog puta, a posebno na zadovoljstvo građana opštine Rožaje. Ovo je samo jedan od manjih, ali veoma značajnih projekata koji su zalaganjem funkcionera Bošnjačke stranke ugledali svjetlost dana i najbolji pokazatelj opravdanosti ulaska BS u Vladu Crne Gore. Idemo dalje”, zaključio je Nurković.

Bonus video: