NSD Budva: Je li Dokić vidjela presudu i da li je dala drugom licu, van svog kabineta, ovlašćenje da vodi ovaj spor

"Zašto javnosti nisu dostupne presude i detaljne činjenice vezane za vođenje sporova i ko je sve to proglasio službenom tajnom i tako to krije od javnosti? Zašto lice koje nije zaposleno u Opštini Budva proziva i poziva Vladu Crne Gore, da preispituje odluke ministara od prije 10 godina, kad dobro zna da je cio predmet u SDT"

5779 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Opštinski odbor Nove srpske demokratije (NSD) Budva saopštio je da su otpadne vode danas vrlo sporan projekat kako zbog toga što nisu pokrile cijelu teritoriju opštine Budva tako i zbog toga što je sve to vezano za milionsku i dokazanu korupciju.

"Već skoro deceniju Opština Budva se sudi sa ovim međunarodnim konglomeratom (WTE iz Austrije) sa nesigurnim ishodom tih sporova. U pitanju su desetine miliona već nastale štete ali i mnogo više ukoliko se samo neki od velikog broja postupaka završe negativno po nas", piše u saopštenju NSD.

Ranije danas nosilac liste "Budva naš grad" na majskim izborima, bivši predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović pozvao je Vladu da preispita odluke ministara iz redova Demokratske partije socijalista koji su dali njemačkoj kompaniji WTE državnu garanciju za postrojenje za tretman otpadnih voda u Bečićima.

"Postupak je morao biti najtransparentniji mogući sa molbom da se uključe svi oni koji su dobronamjerni i razumiju interes Budve i Crne Gore. Ipak, desilo se, svjedoci smo, nešto sasvim suprotno. Već skoro 18 mjeseci postupak je stavljen pod velo tajnosti. Šokirala nas je činjenica da ni predsjednik Opštine Budva, iz objektivnih razloga, ali ni potpredsjednica opštine Budva Jasna Dokić nisu ti koji znaju išta o postupku niti su oni ti koji daju naloge advokatima i vode postupak", sapšteno je iz NSD Budva.

Dodaju da "oni koji su odgovorni nisu informisani niti odlučuju".

"Pred Budvu i čitavu državu se postavlja nekoliko otvorenih pitanja koja postavljamo da bi spriječili veću štetu i da bi donijeli korist u razvoju otpadnih voda na drugi dio opštine Budva, kao i da spriječe šalje širenje neanosnih mirisa u Bečićima i, naravno, da izbjegnemo velike i nepotrebne troškove za advokate i gubitak sporova. Na svemu što je nabrojano trenutno niko ne radi ništa".

Dodaju da je projekat iz sfere činjenica i prava prešao isključivo u sferu povremenih političkih izjava bez cilja i bez izvještavanja javnosti.

"Da li je Jasna Dokić vidjela presude koje su u prošlosti donošene i kakva je njena pravna i svaka druga strategija po ovom pitanju? Ko je angažovao advokate, ko je sa njima ugovorio novčane naknade i ko daje nalog advokatima, ako to nije Jasna Dokić? Da li je Jasna Dokić dala drugom licu, van svog kabineta, ovlašćenje da vodi ovaj spor iako ta osoba nema advokatski niti pravosudni ispit niti iskustvo u ovakvim sporovima? Da li advokatima stižu pismeni nalozi samo sa e mailova lica koja nisu ovlašćena za takvo postupanje? Da li je Jasna Dokić davala nalog drugim licima da tri puta ove godine pregovaraju van Crne Gore sa predstavnicima WTE iz Austrije o tome u kom pravcu treba da ide dogovor oko okončanja spora i da li je nama tim sastancima bio jedan lokalni DPS funkcioner? Zašto javnosti nisu dostupne presude i detaljne činjenice vezane za vođenje sporova i ko je sve to proglasio službenom tajnom i tako to krije od javnosti? Zašto lice koje nije zaposleno u Opštini Budva proziva i poziva Vladu Crne Gore, da preispituje odluke ministara od prije 10 godina, kad dobro zna da je cio predmet u SDT", pitali su iz budvanskog NSD-a.

Ističu da javnost treba da obrati pažnju da se najnovijim saopštenjima grupe "Budva naš grad" "pomirljivo i javno, pozivaju sve partije i svi učesnici javnog života, dakle i tzv. reformisani DPS, na jedinstvo u rješavanju svih problema".

"Što dokazuje da prethodni poziv, u postizbornom periodu, tih 'opozicionih' činilaca nije bio slučajan niti smo ga pogrešno rauzmjeli već jasan dokaz da se želi u politički brak sa DPS. Znači sa onima koji su nas u ovaj problem i gurnuli", zaključuje se u saopštenju NSD Budva.

Bonus video: