Demokrate: Učinićemo sve da prekinemo negativnu kadrovsku selekciju

Božović je dodao da se zahuktava još jedna izborna godina i "već čujemo pregršt obećanja, koja najviše podsjećaju na bajke."
52 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Božović, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksandar Božović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.05.2016. 14:54h

Član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Aleksandar Božović kazao je da će Demokrate činiti sve što je u njihovoj moći da se prekine praksa negativne kadrovske selekcije i eleminisanja onih koji ne slijede politiku vladajuće garniture, zahvaljujući kojoj su se jedni bogatili, a oni koji su radili i stvarali, ostajali bez posla.

"Demokrate će činiti sve što je u njihovoj moći da se prekine praksa negativne kadrovske selekcije i eleminisanja onih koji ne slijede politiku vladajuće garniture, zahvaljujući kojoj su se jedni bogatili, a oni koji su radili i stvarali, ostajali bez posla. Samo kvalitetnom selekcijom kadrova, delegiranjem zadataka ljudima kojima je stručnost, profesionalnost, kompetentnost neosporna, doći ćemo u situaciju kada će rokovi završetka radova biti ispoštovani, kada će cijena samog projekta biti po ugovoru bez dupliranih iznosa uz pomoć aneksa, bez neplaniranih troškova, a oni koji su vrijedno radili, uživati plodove svog rada", kazao je Božović.

On je dodao da se zahuktava još jedna izborna godina i "već čujemo pregršt obećanja, koja najviše podsjećaju na bajke."

"U tome se posebno ističe ministar saobraćaja, pričom o autoputu, za koji je već potrošeno 200 miliona eura, a da još uvijek nije praktično ni započeta izgradnja. Priča se i o još jednom velikom “podvigu”, povezivanjem Crne Gore sa Albanijom i Srbijom željezničkom infrastrukturom, a prema navodima iz Ministarstva saobraćaja, Jadransko-jonska magistrala samo što nije gotova. Hoćemo li dozvoliti da nam već treće izbore mažu oči kapitalnim projektima, koji nikako da se otpočnu, a kamoli završe. Kao da hvalisanje kapitalnim projektom koji stagnira nije dovoljno, pokrenuta je i priča o saradnji Luke Bar sa Lukom Kopar, iako je već od ranije poznato da ta saradnja nije moguća. Ove luke su konkurenti i takmiče se na tržištu, a imaju i dijametralno različitu razvojnu politiku. Kada povučemo paralelu između ove dvije kompanije, jasno se vide razlike, pa tako Luka Kopar ima državnu zaštitu i subvencije, dok se Luka Bar rasparčava na djelove i prodaje po nepristojno niskoj cijeni. U zaleđu Luke Kopar otvaraju se terminali, a u Luci Bar se prave ograde. Sada umjesto jedne firme koja jača, dobili smo dvije manje oslabljene, a dalje podjele su gotovo izvjesne, dok se prevareni radnici bivše Luke Bar, nažalost, svim raspoloživim sredstvima bore da dobiju svoje teško zarađene plate. Dok se u razvijenim zemljama cijenu stručnost, kod nas je na cijeni podobnost. Potrebno je očistiti menadžment naših preduzeća od nestručnih kadrova i partijski podobnih ljudi, kako građani ne bi plaćali cijenu za promašene odluke koje oni donose", rekao je Božović.

Bonus video: