Šaranović u Sarajevu

Nakon Generalne skupštine Mreže stranačkih organizacija mladih sjutra će početi zvanično i Sarajevo Samit mladih, svečanim otvaranjem u Skupštini grada Sarajeva
72 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.10.2015. 13:17h

Generalna Skupština Mreže podmladaka političkih partija iz regiona biće održana od danas do petka u Sarajevu.

Na skupštini će učestvovati i Danilo Šaranović, predstavnik Mladih Demokrata Demokratske Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Ova partija dodaje da Šaranović učestvuje na poziv poziv Gradjanske alijanse i Inicijative mladih za ljudska prava.

Mreža podmladaka političkih partija formirana je 14. aprila na Osnivačkoj skupštini koja je održana u Zagrebu prošle godine.

Mreža podmladaka političkih partija (Political Youth Network- PYN) je prva mreža ovoga tipa koja povezuje podmlatke političkih partija iz regiona (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Kosovo).

"Ona nije bazirana na ideološko-programskim osnovama već sistemu vrijednosti za koji sve političke partije, bez obzira na ideologiju i političku pozadinu, moraju da se zalažu - poput univerzalnih demokratskih vrijednosti i poštovanja ljudskih prava“, kaže se u saopštenju.

Kako su rekli iz GA, Skupština Mreže podmladaka političkih partija okupiće u Sarajevu više od 30 stranačkih organizacija mladih iz regiona gdje će se raspravljati o budućim pravcima djelovanja Mreže i planirati naredne aktivnosti, dok će poseban dio biti posvećen pristupanju novih članica Mreži.

Nakon Generalne skupštine Mreže stranačkih organizacija mladih sjutra će početi zvanično i Sarajevo Samit mladih, svečanim otvaranjem u Skupštini grada Sarajeva.

„Ovogodišnji Sarajevo Samit mladih okupiće više od 150 učesnika iz cijelog svijeta a koncipiran je da kroz tri nivoa panela (globalni, region i Bosna i Hercegovina) pokrije najbitnije aktuelne teme, te okupi mlade kako bi razmijenili mišljenja i stavove i upoznali jedni druge“, kazali su iz GA.

Kako je saopšteno, jedna od najbitnijih tema ovogodišnjeg samita biće regionalna saradnja mladih, potreba za uspostavljanjem Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu, a posebno u svjetlu Berlinskog procesa u okviru kojeg su vlade zemalja Zapadnog Balkana potpisale Deklaraciju o uspostaljanju Regionalne kancelarije za mlade.

Inicijativa mladih za ljudska prava u Crnoj Gori je, kako podsjećaju, članica i osnivač nevladine organizacije GA.

Bonus video: