Milić brani Šćekića od optužbi da čuva funkcionere DPS

"Ukoliko Đurišić pokrene inicijativu za smjenu gradonačelnika Berana pokazaće da radi direktno u korist DPS-a, odnosno na javnoj sceni će se potvrditi da njegovi motivi da bude dio koalicije "Zdravo Berane“ nijesu bili iskreni”, kazao je Milić
119 pregleda 27 komentar(a)
Srđan Milić, Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Dragoslav Šćekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.10.2015. 05:29h

Funkcioner DF Vladimir Bato Đurišić tražio je od SNP da smijeni gradonačelnika Dragoslava Šćekića, navodeći da njime rukovode DPS i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Predsjednik SNP-a Srđan Milić poručio je da niko ne ne može dovoditi u pitanje Šćekićev lični, moralni i politički integritet.

"Ukoliko Đurišić pokrene inicijativu za smjenu gradonačelnika Berana pokazaće da radi direktno u korist DPS-a, odnosno na javnoj sceni će se potvrditi da njegovi motivi da bude dio koalicije "Zdravo Berane“ nijesu bili iskreni”, kazao je Milić.

Đurišić je i ranije na protestima DF Šćekića i poslanika Aleksandra Damjanovića optužio da su pod kontrolom DPS-a i ANB, navodeći da je gradonačelnik izdao građane Berana.

Šćekić je zbog toga reagovao navodeći da zamjera Miliću i partiji što nijesu stali u njegovu zaštitu. On je tada kazao i da ne podržava proteste ispred parlamenta jer se radi o stranačkom skupu DF-a i da Milić na protest dolazi samoinicijativno. Đurišić je optužbe ponovio u izjavi za portal “princip.me”, navodeći da je Šćekić bolje odradio posao za DPS od bilo kojeg gradonačelnika iz te partije.

On tvrdi i da se Šćekić druži sa visokorangiranim ljudima iz DPS-a i ANB-a.

"Šćekić krije od javnosti pljačku koju je prethodna vlast napravila u Beranama i organizovani kriminalci koji su joj bili bliski”, kazao je on.

Šćekić je “Vijestima” sinoć kazao da “ne bi komentarisao tu individuu (Đurišića) koja je o sebi sve rekla".

Bonus video: