Uehara: Infrastruktura preduslov razvoja regiona

Brajović je saopštio da je značajnim ulaganjima u poslednjoj deceniji, rekonstruisano 40 odsto pruge Bar-Beograd, dijela koji se nalazi na teritoriji Crne Gore
2 komentar(a)
Ivan Brajović, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Ivan Brajović, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.04.2015. 13:33h

Poboljšanje infrastrukture preduslov je razvoja regiona, ocijenila je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Margaret Uehara i dodala da joj je interesantan sektor saobraćaja u Crnoj Gori.

Ona je na sastanku sa crnogorskim ministrom saobraćaja i pomorstva, Ivanom Brajovićem, saopštila da pomno prati realizaciju velikih projekata i da je tema saobraćajne infrastrukture uvijek posebno interesantna.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su kazali da je fokus interesovanja i razgovora Brajović i Uehare bio na razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na realizaciju kapitalnih projekata, izgradnju prve dionice autoputa Bar-Boljari i razvoj projekta Jadransko-jonskog autoputa.

Brajović je saopštio da je značajnim ulaganjima u poslednjoj deceniji, rekonstruisano 40 odsto pruge Bar-Beograd, dijela koji se nalazi na teritoriji Crne Gore.

Brajović je podsjetio na inicijativu i napore Ministarstva da se ulaganjima u infrastrukturu što kvalitetnije povežu zemlje regiona.

“U tom smislu, intenzivno se radi na formiranju glavne saobraćajne mreže zemalja zapadnog Balkana i u prethodnom periodu je na ovu temu održano više sastanaka na visokom nivou. Očekujemo da se tokom ove godine definišu osnovni pravci odnosno rute koji će biti završeni do 2030. godine”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: