Kamsvag: Norveška će nastaviti da finansijski podržava Crnu Goru

Sagovornici su najavili projekat uvođenja savremenih tehnologija i jačanja postojeće ICT infrastrukture u sudovima i tužilaštvima, kao i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija
0 komentar(a)
Duško Marković, Nils Ragnar Kamsvag, Foto: Ministarstvo pravde
Duško Marković, Nils Ragnar Kamsvag, Foto: Ministarstvo pravde
Ažurirano: 06.02.2015. 18:05h

Norveška će nastaviti finansijski da podržava Crnu Goru u nesmanjenom obimu, imajući u vidu uspješnost dosadašnjih zajedničkih projekata i programa, poručio je ambasador te države Nils Ragnar Kamsvag u razgovoru sa ministrom pravde Duškom Markovićem.

Marković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, zahvalio Kamsvagu na višegodišnjoj podršci, naročito na projektima snaženja vladavine prava u Crnoj Gori i jačanja pravosuđa.

Sagovornici su najavili projekat uvođenja savremenih tehnologija i jačanja postojeće ICT infrastrukture u sudovima i tužilaštvima, kao i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

"Oni su se osvrnuli i na trenutnu situaciju u regionu naročito u kontekstu kriznih dešavanja u Evropi i šire", kaže se u saopštenju.

Pohvaljen je, kako se navodi, proaktivan pristup Crne Gore u rješavanju pitanja boraca na inostranim ratištima, koji obuhvata izmjenu krivičnog zakodovanog okvira u toj oblasti.

Bonus video: