"Napustili smo sjednicu, predsjednik nas nazvao infatilnim i zaostalima"

0 komentar(a)
Trg Pljevlja, Foto: NVO Breznica
Trg Pljevlja, Foto: NVO Breznica
Ažurirano: 04.12.2014. 15:26h

Odbornici Socijalističke narodne partije i Pokreta za Pljevlja napustili su sjednicu Skupštine opštine tog grada, pored ostalog i jer je, kako navode, predsjedniku odborničkog kluba Pokreta za pljevlja, "ničim izazvano, oduzeta riječ".

Na današnjoj, petoj sjednici SO Pljevlja, u postupku konstituisanja lokalne uprave, pored ostalih tačaka dnevnog reda, ponuđena su i rješenja za imenovanje organa upravljanja javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Opština.

Odbornici SNP i Pokreta za Pljevlja su, u toku razmatranja tačaka koje se odnose na konstituisanje organa upravljanja, odlučili da napuste sjednicu i jer su nisu dobili odgovore na pitanja u vezi sa kriterijumima za izbor članova Savjeta i odbora direktora "vezano za stručnu i profesionalnu zastupljenost, shodno Zakonu o privrednim društvima, rodnu, nacionalnu i partijsku zastupljenost i činjenicu da se protiv pojedinih lica, koja su predložena vodi krivični postupak".

U obrazloženjima za napuštanje sjednice, iz tih partija navode i "ometanje diskusija od strane odbornika skupštinske većine, u čemu je prednjačio predsjednik odborničkog kluba DPS-a", te "vrijeđanje odbornika skupštinske manjine".

"Imajući u vidu poziv predsjednika opštine Pljevlja na saradnju i doprinos u cilju ostvarivanja zajedničkog interesa Opštine Pljevlja, kao i zajedničke interese građana opštine Pljevlja, a vjerujući u instituciju predsjednika Opštine, spremni smo na svaku dalju saradnju u radu Skupštine i njenih tijela, međutim, nakon ove sjednice dovodimo u pitanje poziv predsjednika opštine, po izlasku odbornika ove Koalicije nazvavši nas infatilnim - zaostalim u razvoju i političarima kratkog dometa. Ukoliko se nastavi ovakvo ponašanje skupštinske većine na narednim sjednicama, odbornici koalicije SNP i Pokret za Pljevlja će biti prinuđeni da svoje negodovanje i neslaganje ispoljavaju i na ovaj način", navodi se u saopštenju, te dodaje da te partije očekuju izvinjenje predsjednika Opštine Pljevlja.

Bonus video: