DF: Što DPS ćuti o Savjetu za privatizaciju, Ministarstvu zdravlja...

„Sve dok afera Snimak ne dobije sudski epilog i ne budu zakonski sankcionisani oni koji kradu na izborima, dobro bi bilo da DPS zaćuti“
74 pregleda 2 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2014. 16:40h

Demokratska partija socijalista (DPS) na najgrublji način zloupotrebljava Izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) i saopštava notorne neistine da konstituenti Demokratskog fronta (DF) vrše krivična djela, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Iz DPS-a su ranije danas upozorili na nezakonitosti konstituenata DF-a i zatražili da tužilaštvo i nadležne institucije reaguju u vezi sa, kako su naveli, kriminalnim aktivnostima koje godinama konstatuje i dokazuje DRI.

U reagovanju koje potpisuju Nova srpska demokratija, Pokret za promjene i Grupa građana Milan Knežević, navodi se da DPS zloupotrebljava Izvještaj DRI i saopštava da konstituenti DF vrše krivična djela.

„U izvještajima DRI to nije ni u naznakama saopšteno“, tvrde konstituenti DF-a.

Prema njihovim riječima, iako po revizorskim standardima uslovno mišljenje u suštini predstavlja pozitivno uz manje nepravilnosti, DPS-u ne smeta da saopšti da se radi o navodno kriminalnim aktivnostima konstituenata DF-a.

„DRI za svako negativno mišljenje, po službenoj dužnosti, dostavlja dokumentaciju Državnom tužilaštvu, i nijesmo ni jednom primijetili da je DPS insistirao na tome da tužilaštvo reaguje“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da DPS pogotovu nije reagovao kada su njegovi koalicioni partneri i određene držvne institucije, sa kojima upravljaju funkcioneri DPS-a, dobijali negativno mišljenje od DRI.

U DF-u se pitaju zašto se DPS nije oglasio kada je Generalni sekretarijat Vlade dobio uslovno mišljenje, i zašto se ne oglašava za Opštinu Bijelo Polje u kojoj vrši vlast.

„Šta je sa Demokratskom unijom Albanaca i HGI za 2012. godinu, njihovim koalicionim partnerima, Savjetom za privatizaciju i kapitalne projekte, šta je sa Završnim računom Ministarstva fuinansija i sa finansijskim izvještajem Ministarstva zdravlja za tu godinu“, navodi se u reagovanju konstituenata DF-a.

Oni su kazali da najveći dio državnih organa, preko 70 odsto, dobija uslovno mišljenje DRI, i DPS se ni jednom nije oglasio i pozvao Tužilaštvo da raskrinka kriminal u tim institucijama.

„Pošto znamo da je sa našim finansijama sve u redu i da su u okviru važećih zakona, željeli bi da Tužilaštvo iskontroliše ne samo nas, već i sve one koji su dobili negativno i uslovno mišljenje. Takođe tražimo odgovor kako je DPS uplatio preko 700 hiljada EUR na svoj račun, a da aktivisti koji su navodno izvršili uplate o tome nemaju pojma“, kaže se u reagovanju.

U DF-u smatraju da treba da se utvrdi i kako je DPS prijavio ukupne troškove za izbore u Podgorici u iznosu od 70 hiljada EUR, „a elementarnom analizom može se utvrditi da su potrošili preko 300 hiljada“.

„Sve dok afera Snimak ne dobije sudski epilog i ne budu zakonski sankcionisani oni koji kradu na izborima, dobro bi bilo da DPS zaćuti“, poručili su konstituenti DF-a.

Oni su dodali da „logika DPS-a da smo svi isti nikada neće proći“.

"DPS je struktura kojoj je osnovna ideologija zaštita organizovanog kriminala i obmanjivanje javnosti. Ovoga puta prevazišli su i same sebe“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: