Demokrate NK: Grbović i članovi žirija da podnesu ostavke, u Nikšiću je na djelu vladavina najgorih

"Nije im prvi put da pogaze gotovo plebiscitarnu volju građana, a ona je ovaj put nedvosmisleno glasila da se upravo gospođama Vukićević i Maraš dodijeli Nagrada 18. septembar"
170 pregleda 9 komentar(a)
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.09.2018. 16:22h

Nikšićki odbor Demokrata saopštio je predsjednik Opštine Nikšić i članovi žirija za dodjelu Nagrade 18. septembar moraju podnijeti ostavke.

Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića većinom glasova svih članova, donio je Odluku da se Nagrada oslobođenja Nikšića za 2018.godinu dodijeli Dušanu Govedarici, za ukupno književno stvaralaštvo i Branislavu Mićunoviću za doprinos razvoju kulture u opštini Nikšić.

"Na veliko zaprepašćenje svih građana Nikšića, ali i cijele Crne Gore, ovogodišnja Nagrada "18. septembar" nije otišla u ruke onih koji spašavaju ljudske živote i pokazuju uzvišenu moralnost i najizrazitiji moral težnje, nego u ruke onog ko spašava fotelju svome šefu, a takav je Branislav Mićunović. Dati prvenstvo čovjeku koji baš ničim nije zadužio kulturu Nikšića u odnosu na humane Nikšićanke, jeste gaženje moralne tradicije Nikšića. Znali smo da Grbovića i žiri ne odlikuje težnja časnosti jer časti nemaju, ali je ova drskost nadmašila sva očekivanja. Ovo je najupečatljiviji pokazatelj duboke moralne krize u Nikšiću", saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokrata.

Oni dodaju da je ovim potvrđeno ono što su stalno isticali, a to je da je u Nikšiću na djelu vladavina najgorih.

"Ako nikšićke heroine humanosti i dobrote ne zaslužuju Nagradu "18. septembar", kao najviši oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, pitamo se: koji to oblik djelovanja i ljudskog stvaralaštva može imati uzvišeniju moć i misiju od čina darovanja života i nove šanse građaninu Nikšića. Pitamo se kome ste to vi stvorili ovoliku vrijednost, koja ne samo da je najsvjetliji vid humanosti, već i najdublja poruka društvu koje na ovaj način možemo vratiti pravim vrijednostima, vrijednostima u kojima su dobrota, humanost i empatija predstavljaju pravo duhovno bogatstvo. Takođe, ovo je nastavak moralnog srozavanja nekada prestižne nagrade. Da podsjetimo: prošle godine je dodijeljena tajkunu Jovoviću koji za račun vrhovne kleptokratije ulazi u vlasništvo nekada vrijednih objekata tako što mu se dodjeljuju u bescjenje. A posebno je žalosno što je taj prošle godine nagrađeni tajkun poreski dug od 800 000 eura platio propalim objektom koji je ranije kupio i platio manje od 100.000 eura", navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkog odbora Demokrata su kazali da su Grbović i žiri za dodjelu nagrade 18.septembar dodjeljivanjem nagrade Branislavu Mićunoviću, a ne humanim ženama koje su se za račun života drugih građana našeg grada odrekle svog zdravlja, učinili najsramotniju odluku u istoriji Nikšića.

"Nije im prvi put da pogaze gotovo plebiscitarnu volju građana, a ona je ovaj put nedvosmisleno glasila da se upravo gospođama Vukićević i Maraš dodijeli Nagrada 18. septembar. Svi građani Nikšić, bez obzira na partijsku, nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost su iskazali divljenje prema humanim postupcima i moralnim aspiracijama gospođa Vukićević i Maraš, te smatrali da one zaslužuju najveće gradsko priznanje. Posle ove nezapamćene sramote Grbović i članovi žirija moraju neopozivo i hitno podnijeti ostavke. Samo je na taj način moguće skinuti moralnu ljagu sa lica Nikšića koja je učinjena skandaloznom dodjelom nagrade Branislavu Mićunoviću, a ne humanim Nikšićankama koje su zadivile svijet", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: