Dio članova ulcinjskog DPS-a: Nrekić odavno zna da smo nezadovoljni

Predsjednik OO DPS u Ulcinju Ljoro Nrekić smatra da mu funkcija nije ugrožena
95 pregleda 1 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.08.2014. 09:59h

Pukotine u ulcinjskom DPS-u više ne mogu prikriti ni najveći funkcioneri te partije. Grupa nezadovoljnih partijskih aktivista, juče je demantovala tvrdnje šefa OO DPS Ljora Nrekića da nije upoznat sa problemima u OO, kako su to “Vijesti” objavile.

“Netačna je i neistinita izjava Nrekića da nije upoznat sa nezadovoljstvom članova i simpatizera naše partije. Na svakoj sjednici IO i OO bilo je razgovora o tome, iako je on uvijek izbjegavao priču o neodgovornosti lokalnih čelnika naše partije na čelu sa njim”, piše u reagovanju iza koga stoje nezadovoljni članovi ulcinjskog DPS.

Oni navode da su u kontinuitetu upozoravali na taj problem te da su na kraju bili primorani da se obrate i lično požale Đukanoviću.

"Dok naši uvaženi kadrovi koji su mnogo dali DPS ostaju bez posla, Nrekić i njegovi kompanjoni, koji su usput privatizovali partiju u Ulcinju, čuvaju svoja radna mjesta i zapošljavaju članove svojih familija, odnosno jedne konfesije”, piše u reagovanju.

“Vijesti” su objavile najvažnije segmente iz spisa uticajnog funkcionera ulcinjskog DPS Muhameda Spuže, dostavljenom Đukanoviću, Svetozaru Maroviću i Tarzanu Miloševiću.

Nrekić je odbacio optužbe Spuže i dijela članstva pozivajući se na nikad bolji izborni rezultat

Spuža je prigovorio i tome što su na funkcijama predsjednika ulcinjskog DPS od 1997. katolici, „iako ih po popisu ima oko 10 odsto u gradu“.

On je ocijenio da su čelnici ulcinjskog DPS napravili neoprostivu grešku kada su nakon najboljeg izbornog rezultata od uvođenja višestranačja, nonšalantno prišli pregovorima sa albanskim partijama oko formiranja lokalne vlasti, zbog čega je DPS ostao u opozicionim klupama.

Takav izborni rezulat, kako je naveo, DPS više nikada neće ostvariti, „jer su dvije trećine IO i OO DPS bez posla“.

Nrekić je juče odbacio optužbe Spuže i dijela članstva pozivajući se na nikad bolji izborni rezultat.

“Kao predsjednik OO nijesam dobio pisma Spuže i drugih nezadovoljnih članova zbog čega ne mogu da komentarišem njihova zapažanja”, kazao je Nrekić sinoć “Vijestima”.

Na pitanje da li mu je ugrožena funkcija, odgovorio je odrečno.

“Čvrsto sam tu gdje sam i bio, a i ne znam zašto bi neko govorio o tome kada je u mom mandatu DPS u Ulcinju jači nego ikada prije”, kazao je Nrekić.

Jevrić bio u Ulcinju, tvrde da je privatno

Ulcinju je juče boravio koordinator DPS za taj grad Goran Jevrić, ali kako je kazao Nrekić, u privatnoj posjeti.

"To je bila prijateljska posjeta koja nije imala veze sa objavljenim tekstovima u štampi ”, kazao je Nrekić.

On je demantovao da je u Ulcinju boravio i politički direktor DPS Tarzan Milošević , kao što se juče moglo čuti u gradu.

Bonus video: