Uljarević: Lekić jedini prihvatljiv kandidat opozicije na predsjedničkim izborima

Uljarević je kazala da će lider DF-a morati da razmisli o karakteru i obimu političkog angažmana ako namjerava da i dalje bude lider opozicije
75 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 13:37h

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić jedini je prihvatljivi opozicioni kandidat na predsjedničkim izborima, ali mora da razmisli o karakteru i obimu političkog angažmana ukoliko namjerava da bude lider opozicije, smatra izvršni direktor Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Upitana da li bi Lekić, ukoliko se kandiduje za predsjednika države, imao šanse da ugrozi kandidata vladajuće koalicije, Uljarević je rekla da je teško prognozirati.

“Ali vjerujem da Lekić, ukoliko bi se kandidovao za predsjednika i konsolidovao stanje u opozicionim redovima, nije bez šanse da ugrozi kandidata vladajuće strukture”, kazala je Uljarević agenciji MINA.

Odgovarajući na pitanje koliko Lekić može da vodi Front zbog činjenice da je često van države, Uljarević je kazala da će lider DF-a morati da razmisli o karakteru i obimu političkog angažmana ako namjerava da i dalje bude lider opozicije i značajno utiče na političke promjene.

“Liderska pozicija zahtjeva cijelog čovjeka i to je osnovno pravilo uspjeha u tom poduhvatu”, rekla je ona.

Uljarević smatra da Lekić ima jači uticaj u Frontu od lidera najjačih stranaka, ali, kako je kazala, to ne znači da će on to iskoristiti do kraja i u cilju konačnog unaprijeđenja crnogorske političke scene.

Ona je dodala da neka “iskakanja” opozicionih lidera zabrinjavaju, kada je izgradnja opozicionih kapaciteta u pitanju.

“Ta iskakanja sigurno raduju vlast kojoj je sve teže da rješava brojne socio-ekonomske, pa i političke probleme sa kojima se suočava, jer joj omogućava da u javnosti proda konstrukciju - mi smo možda i loši, ali alternativa nam je tragična”, zaključila je Uljarević.

Galerija

Bonus video: