Danilović na sastanku sa Varheljijem: Zadržavamo pravo da odlučimo o bojkotu

"Kada bismo naša izborna pravila primijenili u državama Evrope Vi ne biste morali brinuti za svoju političku karijeru gospodine Varhelji - bili biste tu i kroz dvije decenije"
5313 pregleda 3 komentar(a)
Oliver Varhelji, Foto: Gov.me
Oliver Varhelji, Foto: Gov.me

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, učestvovao je danas na sastanku opozicije sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Oliverom Varheljijem.

Kako je saopšteno iz Ujedinjene, Danilović je tokom sastanka saopštio da razumije poziv Evropske komisije da se izađe na izbore ali da opozicija zadržava pravo da o tome odluči naknadno imajući u vidu trenutnu situaciju i usložnjavanje prilika koje bi mogle uslijediti.

"Mi smo imali privilegiju da ovdje dočekamo brojne komesare zadužene za proširenje, Vas i Vaše prethodnike, Vi međutim sličnu privilegiju niste mogli imati - ništa se nije promijenilo od prvog susreta sa prvim predstanikom Evropske komisije. Kada bismo naša izborna pravila primijenili u državama Evrope Vi ne biste morali brinuti za svoju političku karijeru gospodine Varhelji - bili biste tu i kroz dvije decenije", saopštio je Danilović Varheljiju.

Danilović je dodao da odavno ne moli EU za pomoć "jer postaje jasno da ćemo svoju kuću morati sami da spasavamo".

Danilović je predstavnika EK upoznao i sa stavom UCG da je dijalog o izbornim uslovima i izborima uopšte nemoguć u situaciji u kojoj je Vlada usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti "nametnula vanredne prilike u zemlji".

"Ne radi se više o evropskoj budućnosti Crne Gore nego prosto o budućnosti naše zemlje koja je najozbiljnije ugrožena", zaključio je Danilović.

Bonus video: