Mrvaljević: Novi faul potpuno dezorijentisanog DPS-a

"Jučerašnjim reagovanjem, do kraja su se srozali, pokazujući pravo lice: Naš zahtjev za dobijanje jasnih i čvrstih garancija da će na prostoru bivšeg Oboda zaista biti novih radnih mjesta za Cetinjanke i Cetinjane, nazivaju "nebuloznim zahtjevom"
3590 pregleda 6 komentar(a)
Mrvaljević, Foto: Demokrate
Mrvaljević, Foto: Demokrate
Ažurirano: 24.02.2020. 17:47h

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Cetinje Danilo Mrvaljević reagovao je na tvrdnje Cetinjskog odbora DPS-a, naglasivši da je to "novi faul potpuno dezorijentisanog DPS-a".

Odbor DPS-a iz Prijestonice je tvrdio da Mrvaljević pokušava ponovo obmanuti javnost, a sve u nedostatku političkih argumenata i ideja za razvoj Cetinja.

"Jučerašnjim reagovanjem, do kraja su se srozali, pokazujući pravo lice: Naš zahtjev za dobijanje jasnih i čvrstih garancija da će na prostoru bivšeg Oboda zaista biti novih radnih mjesta za Cetinjanke i Cetinjane, nazivaju "nebuloznim zahtjevom". U bunilu i panici koja ih hvata ovih dana, počelo je iz njih da izlazi ono što stvarno misle - u njihovom, odnarođenom svijetu ortačkog privređivanja svi zahtjevi koji se odnose na narod i opšte dobro, na razvoj i napredak cijelog društva su nebulozni, a razumni su svi tajkunski zahtjvi, kumovski zahtjevi za "valorizacije" naših šuma, rijeka, jezera, planina i naše obale, kao i svi predizborni pritisci, prevare i ucjene, razumno je dovoditi batinaše na svoje sugrađane - "da se privrijedi" i razumno je kad njihov vođa Šešelju čestita slobodu ili kad dvije trećine Crne Gore nazove ludacima. To je taj njihov sistem vrijednosti. Kako ljudima koji na zidu drže sliku Mila Đukanovića, ljube je i maze, objasniti što je to opšte dobro, rad u interesu cijele lokalne zajednice, služenje narodu i svojoj državi? Kako onima koji su promijenili stotinu kapa, ideologija, nacija i religija radi fotelja i privilegija objasniti što je to čast i dostojanstvo? To je nemoguća misija", rekao je Mrvaljević.

On je dodao da je vlast zadužila Cetinje 38 milona eura i da bi sada govorili o privređivanju, uspješnom poslovanju, novim biznis idejama i razvoju. Podsjetio je na obećenja koja nisu ispunjena, a radi se, kako kaže Mrvaljević, o preporodu Cetnja kroz projekte "Maccoc", žičara Kotor-Njeguši-Cetinje, fabrika Huawei, fabrika kožne galanterije, fabrika solarnih panela, fabrika čokolade.

"I sada će, po dobro poznatoj matrici, isturati mlade i zelene kadrovike da ponavljaju fraze narednih godinu dana i da građanima Cetinja objašnjavaju najovije investicije i ubjeđuju ih da će "ovoga puta sigurno biti na stotine i stotine radnih mjesta", uz ono čuveno "još ovaj put, država je ugrožena, da to potvrdimo". A niko živi im više ništa ne veruje, Cetinjani zbijaju šale sa njihovim projektima i tragi-komičnim rukovodstvom. Kažu ovih dana da DPS do sad jedino nije obećao fabrike domina i staklene vune"; kazao je Mrvaljević.

On je dodao da što se tiče bježanja, Demokrate još nijesu ustuknule ni pred kim i da se ne uzmičemo.

"I potpišite reagovanje, "junaci"! Opet se krijete, kao kad ste pisali ono sramotno saopštenje u kojem ste besprizorno vrijeđali i otvoreno pozivali na nasilje protiv mene i Demokrata. Kad već lokalni prvaci nemaju petlje da stanu iza napisanog, neka vam naredno obraćanje potpiše Milo Đukanović, kao dokazani, veoma uspješni i umješni menadžer, koji je baš puno "privrijedio", od Dubrovnika, preko deportacija, pa do privrede Cetinja", zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: