Vujošević: Službeni list postupao po zakonu

"Odluke su stupile su na snagu danom donošenja, a ne danom objavljivanja", napomenuo je direktor Javne ustanove Službeni list Crne Gore, Momčilo Vujošević

7123 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Vujošević, Foto: Luka Zeković
Vujošević, Foto: Luka Zeković

Javna ustanova Službeni list Crne Gore se, kada je u pitanju objavljivanje propisa Skupštine opštine Budva, držala zakonom propisanih obaveza i u skladu sa istima je i postupala saopštio je direktor Službenog lista, Momčilo Vujošević.

"Javnoj ustanovi Službeni list Crne Gore dostavljen je od strane predstavnika Opštine Budva zahtjev da objavi nevažećim pečate Skupštine opštine Budva. Uz zahtjev su dostavljene fotokopije ličnih karata potpredsjednika Vladimira Bulatovića i odbornice Snežane Kuč. Zahtjev za objavu pečata ovjeren je pečatom potpredsjednika opštine gospodina Vladimira Bulatovića", navodi Vujošević u reagovanju na, kako je kazao, prozivke pojedinih političkih partija.

Uz zahtjev je, kako je rekao, dostavljen i zapisnik Upravne inspekcije kojim se nalaže da se pečati moraju hitno oglasiti nevažećim. Navedeni pečati su objavljeni u “Oglasnom dijelu Službenog lista”, broj 24, dodaje Vujošević.

"Nadležni iz opštine Budva, gospođa Anđela Ivanović dostavila nam je uredan zahtjev za objavljivanje tri odluke u “Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi” koje su takođe uredno zavedene i ovjerene, te time nije bilo osnova da ne budu objavljene u “Službenom listu – opštinski propisi”, broj 21/20", saopštio je Vujošević.

Napominje da su navedene Odluke stupile na snagu danom donošenja, a ne danom objavljivanja.

Funkcioner Demokrata Boris Bogdanović kazao je juče za Vijesti da će ta partija podnijeti krivičnu prijavu protiv direktora Službenog lista Crno Gore zbog teške zloupotrebe službenog položaja.

Bonus video: