Milačić: Da li su Belivuk i Miljković bili na oku Lazovićevog sektora i tokom likvidacija?

Naročito imajući u vidu dodatnu činjenicu da je cijela priča povezana sa crnogorskim državljaninom, odbjeglim Radojem Zvicerom, koji se, u optužnici koja je podignuta u Srbiji, spominje kao Belivukov i Miljkovićev šef, na čiji telefon su se slivale, što takođe stoji u optužnici, fotografije zvjerskih mučenja i ubistava

15806 pregleda 372 reakcija 20 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Nakon poslednjih dešavanja i pokretanja krivičnog postupka zbog višestrukog ubistva u Crnoj Gori od strane, kako stoji u optužnom aktu, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i drugih lica, potpuno je jasna nedavna reakcija Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića na nedavnoj sjednici Odbora za bezbjednost kada je umalo došlo do fizičkog obračuna, kazao je predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko MIlačić.

On je kazao da je tada na skupštinskom odboru otvorio temu sumnje u povezanost visokih funkcionera bivše vlasti sa ljudima koji su u krivičnoj prijavi i u našoj zemlji, te poručio da je obaveza Skupštine da se bave ovom temom, a ne drugim, manje važnim, često i politikantskim temama.

Milačić poziva nadležne i Tužilaštvo koje će, kako kaže, veoma brzo biti uspostavljeno, da hitno i do detalja ispitaju ulogu bivšeg čelnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića u pomenutim i drugim kriminalnim aktivnostima.

On je podsjetio da je Lazović u januaru ove godine kazao da ne treba da strahujemo od prisustva Belivuka i Miljkovića, te da ih njegov sektor prati 24 sata.

"Lazovićeva pomenuta izjava dolazi tri mjeseca nakon što su, prema optužnici, Belivuk i Miljković likvidirali u Crnoj Gori više lica, a neka i kidnapovali, preko čega, kako se sumnja, vršili i druga ubistva. Lazović, dakle, skupa sa svojim timom obavještava crnogorsku javnost da su Belivuk i Miljković na oku 24 sata, pa se postavlja pitanje da li su bili na oku i u toku ovih likvidacija? Naročito imajući u vidu dodatnu činjenicu da je cijela priča povezana sa crnogorskim državljaninom, odbjeglim Radojem Zvicerom, koji se, u optužnici koja je podignuta u Srbiji, spominje kao Belivukov i Miljkovićev šef, na čiji telefon su se slivale, što takođe stoji u optužnici, fotografije zvjerskih mučenja i ubistava. Govorimo o Zoranu Lazoviću čovjeku koji se, između ostalog, svojevremeno pojavio na svadbi rožajca Safeta Kalića u prisustvu brojnih pripadnika kriminalnog miljea iz regiona", kazao je Milačić.

Tada je, kako kaže, iz tadašnjeg ANB-a saopšteno da je Lazović na pomenutoj svadbi bio službeno.

"Više nego dovoljno razloga za sumnju u zvanične verzije, te više nego dovoljno razloga, sveukupno, da Zoran Lazović bude hitno ispitan. Imajući u vidu da su Milivoje Katnić i Zoran Lazović politički i prijateljski intimusi, treba, a što sam u lice rekao Specijalnom državnom tužiocu, ispitati i njega. Prava Crna Gora otvoreno sumnja, ne da su Belivuk, Miljković i drugi bili 24 sata pod prismotrom, već da su, potpuno suprotno, 24 sata bili pod političkom zaštitom u Crnoj Gori", navodi Milačić.

Zaključuje da je, s obzirom na to da se približava dan "konačnog osposobljavanja i oslobađanja Tužilaštva, te procesi u kojima će ovo ključno klupko organizovanog kriminala potpuno biti razotkriveno", jasno zašto bivši režim želi tenzije na drugim temama - na temi ustoličenja mitropolita Joanikija, i na današnjoj oko Crkve na Ivanovim koritima – samo kako bi se spriječilo odmotavanje klupka organizovanog kriminala.

Bonus video: