Konjević: Vlada u tehničkom mandatu da se ponaša u skladu sa dobrom demokratskom praksom

"Svako ko pledira da može da okupi podršku poslanika moraće o tome, shodno ustavnoj proceduri, da obavijesti predsjednika države koji bi nekome dodijelio mandat ko misli da može okupiti Vladu"

41460 pregleda 49 reakcija 40 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Željka Vučinić
Raško Konjević, Foto: Željka Vučinić

Poslanik Socijaldemokratske aprtije (SDP) Raško Konjević je pozvao vladu u tehničkom mandatu i njenog premijera da se ponašaju u skladu sa dobrom demokratskom praksom.

"Da ne usvajaju i ne predlažu odluke koje tehnička vlada ne bi trebalo da radi, nego da pokažu zrno dostojanstva i odrade tehnički mandat u skladu sa onim što je dobra praksa, Ustav i zakoni Crne Gore", rekao je Konjević na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića.

Istakao je da postoje dvije opcije, navodeći da su prva izbori, a druga da se vidi da li će javno prezentovana ideja GP URA o manjinskoj vladi dati rezultat u 41-om ili većem broju poslanika.

"Svako ko pledira da može da okupi podršku poslanika moraće o tome, shodno ustavnoj proceduri, da obavijesti predsjednika države koji bi nekome dodijelio mandat ko misli da može okupiti Vladu".

Povezani članci

04. Februar 2022.

Izglasano nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore

Bonus video: