Kentera na čelu ASCG: U UO Lukšić, Pejanović-Đurišić...

Atlantski savez je proteklih 11 godina projektima i aktivnostima doprinosio izgradnji moderne i demokratkse Crne Gore, čiji je krajnji cilj ostvaren članstvom u NATO 5. juna ove godine. "Međutim, obaveze Crne Gore se ne završavaju samim činom članstva"
68 pregleda 0 komentar(a)
Savo Kentera, Foto: Savo Prelević
Savo Kentera, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2017. 13:52h

Skupština Atlantskog saveza Crne Gore donijela je odluku o redefinisanju misije i vizije njegovog djelovanja, koja ima za cilj osnaživanje demokratije, bezbjednosti i stabilnosti u Crnoj Gori i regionu.

Za predsjednika Upravnog odbora ponovo je izabran Savo Kentera.

Izabran je i novi Upravni odbor koji čine Igor Lukšić, Milica Pejanović-Đurišić, John Allen, Sharyl Cross i Amadeo Watkins.

Atlantski savez je proteklih 11 godina projektima i aktivnostima doprinosio izgradnji moderne i demokratkse Crne Gore, čiji je krajnji cilj ostvaren članstvom u NATO 5. juna ove godine.

"Međutim, obaveze Crne Gore se ne završavaju samim činom članstva".

Kako se navodi, budući projekti i aktivnosti Atlantskog saveza će se oslanjati na analizu i sagledavanje bezbjednosne politike i trendova vezanih prije svega za region Jugoistočne Evrope i Mediterana.

"Trend takozvanih asimetričnih prijetnji s jedne i tehnološkog napretka s druge otvaraju brojna polja aktivnosti i nameće poseban oblik odgovornosti koji podrazumjeva aktivan odnos svih zainteresovanih učesnika procesa", kaže se u saopštenju.

Atlantski savez u ostvarivanju ovih ciljeva oslanjaće se na ekspertsku podršku novoformiranog UO, čije će iskustvo i znanje doprinjeti projektima i aktivnostima koje će preduzimati u namjeri da postane respektabilna platforma za dijalog i diskusije o ključnim međunarodnim pitanjima.

"Vizija Atlantskog saveza je da postane vodeći izvor političkih ideja i analiza u Crnoj Gori i regionu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: